Trimiterea in masa a e-Facturilor si descarcarea acestora


Trimiterea in masa

In raportul Facturi emise, in zona filtrarilor, este afisat butonul care permite trimiterea in masa a e-Facturilor. Acesta este inactiv si se activeaza in momentul in care este selectata cel putin o factura.

BINE DE STIUT!

In acest moment, este impusa o limita maxima de 100 de facturi pe care le poti selecta si trimite in acelasi timp. Dar poti face mai multe trimiteri consecutive chiar daca cele anterioare nu au fost procesate.

Selecteaza facturile si apasa butonul de trimitere in masa. In urma acestei actiuni, ele primesc statusul In curs de trimitere si vor fi verificate intern, in aplicatie, inainte de a ajunge la ANAF.

Doar documentele care au status De trimis pot fi trimise prin aceasta metoda in SPV De aceea, este indicat sa aplici filtru e-Facturi de trimis, aflat chiar deasupra raportului, pentru a afisa exclusiv acele facturi care ar trebui sa ajunga in SPV.

Daca trimiterea a fost facuta si facturile au fost validate, ele sunt marcate cu icon verde. Daca s-au constat erori, ele nu sunt trimise la ANAF si sunt marcate cu eroare.

ATENTIE!

Chiar daca selectezi e-Facturi care au status In curs de trimitere, In procesare sau Validata, ele nu se trimit.

Descarcarea in masa e-Facturilor trimise

Operatiunea este disponibila de la butonul dedicat descarcarilor/exporturilor aflat in raportul Facturi emise. Selectorul aflat pe acest buton permite selectarea actiunii Descarca e-Facturi trimise.

Se vor descarca toate e-Facturile trimise si validate in SPV, emise in perioada selectata, indiferent de filtrele aplicate in raport. Ele sunt grupate intr-un fisier arhiva (formatul este de tip .zip) care va contine e-Facturile impreuna cu semnatura ANAF.

Daca apesi Descarca e-Facturi trimise, se afiseaza fereastra in care trebuie sa selectezi perioada pentru care vrei sa faci descarcarea.

In momentul in care confirmi descarcarea, incepem procesul de creare a arhivei. Durata procesului depinde de numarul e-Facturilor. La finalizarea crearii arhivei:

  • un mesaj afisat in aplicatie (mai putin daca esti in paginile de emitere), te averizeaza ca arhiva poate fi descarcata

  • marcajul de pe butonul Descarca e-Facturi trimise se modifica si o sageata indica faptul ca arhiva este disponibila. Pentru a obtine arhiva, apasa-l.

BINE DE STIUT!

Din momentul in care arhiva este disponibila, exista un termen pana la care este permisa descarcarea. Acesta expira la finalul zilei urmatoare. In cazul in care nu ai descarcat arhiva pana atunci, ea va fi stearsa si trebuie sa reiei procesul de descarcare a e-Facturilor.

Exemplu: Daca arhiva este generata in data de 10.09.2024 la ora 13:22, o poti descarca pana a doua zi, 11.09.2024, la ora 23:59:59.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback