Descarcarea arhivei cu e-Facturi preluate din SPV

Descarcarea in masa a e-Facturilor pe care le-ai preluat din SPV in contul tau SmartBill iti permite sa obtii o arhiva care poate fi pastrata si/sau transferata contabililor.

Operatiunea este disponibila de la butonul Descarca e-Facturi preluate, aflat in raportul Cheltuieli (Preia e-Facturi).

BINE DE STIUT!

Butonul Descarca e-Facturi preluate are ca actiune secundara Exporta Excel care permite obtinerea unui fisier de tip .XLS cu facturile listate in raport.

Se vor descarca toate e-Facturile preluate din SPV, emise in perioada selectata, indiferent de:

  • sectiunea raportului in care te afli (Salvate/Neslavate)
  • filtrele aplicate in raport.

Ele sunt grupate intr-un fisier arhiva (formatul este de tip .zip) care va contine e-Facturile impreuna cu semnatura ANAF.

Daca apesi Descarca e-Facturi preluate, se afiseaza fereastra in care trebuie saselectezi perioada pentru care vrei sa faci descarcarea.

Exista trei optiuni:

  • Luna anterioara
  • Luna curenta
  • Alta perioada: in acest caz, poti completa numarul de luni anterioare pentru care vrei sa faci descarcarea. Nu poti completa un numar mai mare de 100 si nu poti prelua e-Facturi emise inainte de 1 ianuarie 2024.

BINE DE STIUT!

De retinut ca se va tine cont de data de emitere a facturilor si nu de data in care acestea au fost preluate din SPV in contul SmartBill.

Indiferent de perioada pentru care ai optat, pentru a putea verifica alegerea, afisam exact intervalul de timp pentru care se face descarcarea.

In momentul in care confirmi descarcarea, incepem procesul de creare a arhivei. Acesta poate dura pana la cateva ore, in functie de numarul e-Facturilor ce trebuie descarcate.  La finalizarea crearii arhivei, un mesaj va fi afisat in aplicatie.

De asemenea, marcajul de pe butonul Descarca e-Facturi preluate se modifica si o sageata indica faptul ca arhiva este disponibila si poate fi descarcata.

Pentru a obtine arhiva, apasa Descarca e-Facturi preluate. O fereastră este afisata si poti confirma descarcarea acesteia in calculator. Mai exista si butonul Genereaza arhiva noua care va duce la crearea unei noi arhive si la stergerea celei existente.

ATENTIE!

Din momentul in care arhiva este disponibila, exista un termen pana la care este permisa descarcarea. Acesta expira la finalul zilei urmatoare. In cazul in care nu ai descarcat arhiva pana atunci, ea va fi stearsa si trebuie sa reiei procesul de descarcare a e-Facturilor.

Exemplu: Daca arhiva este generata in data de 10.09.2024 la ora 13:22, o poti descarca pana a doua zi, 11.09.2024, la ora 23:59:59.

Fisierul care se descarca va avea intotdeauna denumirea: Facturi achizitii - [01-07-2024]-[31-07-2024] In paranteze sunt afisate datele care incadreaza perioada pentru care s-a facutdescarcarea.

Denumirea e-Facturilor (.XML-urilor) descarcate va fi de tipul: Factura achizitie – Intelligent IT [29-07-2024] Fct0119 index 5011464061. Sunt indicate aici denumirea furnizorului, data facturii, numarul facturii siindexul de incarcare in SPV.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback