Descriere produs

Descrierea produselor este utila daca vrei sa adaugi mai multe informatii relevante legate de produsele sau serviciile tale.

Codurile de produs sunt folosite in aplicatia SmartBill pentru a identifica mai usor produsele, pe cand descrierile le vei folosi pentru a detalia specificatiile produselor tale.

Pentru a putea adauga descrieri la produse si pentru a le afisa pe documente, trebuie sa bifezi Foloseste descriere produs din Configurare > Preferinte generale.

Dupa activarea acestei optiuni, o sa apara campul Descriere in:

  • fereastra de Modificare a datelor produselor din nomenclator

  • in pagina de emitere a facturii/avizului/proformei, sub denumirea produsului

Descrierea produsului poate fi adaugata din ambele locuri. In nomenclator se va salva prima descriere, indiferent de unde s-a facut aceasta. Descrierea poate fi modificata atunci cand adaugi un produs pe documente.

EXEMPLU

Daca emiti o factura si ai un produs fara descriere, poti sa o completezi pe loc, iar aceasta se va salva automat si in nomenclator. Ulterior, va fi propusa de fiecare data cand produsul este facturat si poate fi editata in pagina de emitere, dar modificarea facuta cu aceasta ocazie nu va fi pastrata.

Pentru ca descrierea sa fie schimbata si pentru viitor, trebuie sa o editezi din Nomenclatoare > Produse.

Poti activa folosirea descrierii de produs si direct din pagina de emitere a facturii, de la +Adauga descriere.

Pentru campul Descriere, limita este de 2000 de caractere (inclusiv spatiile). Asigura-te ca numele produsului si descrierea nu depasesc impreuna o pagina la momentul emiterii facturii.

Dupa ce ai adaugat produsul pe document, descrierea apare cu gri si caractere mai mici sub produs.

Daca dezactivezi Foloseste descriere produs, campul descriere nu va mai fi afisat nicaieri.

Documentele emise anterior vor pastra descrierea. Pentru a scoate descrierea de pe acestea, modifica manual descrierile editand fiecare document in parte.

BINE DE STIUT!

Daca ai folosit descrierile si, la un moment dat, ai dezactivat optiunea, la reactivare vor fi „recuperate” si le vei putea folosi asa cum erau inainte de a renunta la ele.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback