Creeaza factura pe baza de aviz

Pentru a folosi aceasta optiune, este nevoie mai intai sa adaugi pe factura clientul catre care ai emis avizul pe care il facturezi sa alegi  Creeaza pe baza de aviz din Optiuni factura.

Optiunea iti permite sa facturezi unul sau mai multe avize, emise pentru acelasi client. Astfel, in fereastra Selecteaza avizele pe care vrei sa le facturezi, se afiseaza lista cu avizele emise catre client, in perioada selectata din calendar.

ATENTIE!

In Selecteaza avizele pe care vrei sa le facturezi sunt afisate doar avizele care nu au fost facturate.

Daca este cazul, extinde/modifica perioada de afisare a avizelor, din calendarul disponibil in fereastra, sau aplica filtre pentru a le identifica mai usor.

Bifeaza casuta din partea stanga, in dreptul fiecarui aviz care vrei sa il facturezi, si apasa butonul Adauga produsele avizelor pe factura.

BINE DE STIUT!

Avizele din SmartBill se emit cu descarcarea produselor din gestiune, in mod implicit. Mai multe detalii despre emiterea avizelor, aici. Astfel, la emiterea unei facturi pe baza de aviz, optiunea Descarca gestiunea la finalizarea facturii este inactiva si nu se poate activa (bifa) manual. De ce? Pentru ca daca deja s-a descarcat stocul produselor la emiterea avizului, factura NU trebuie sa mai scada inca o data cantitatea acelor produse

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback