Descarcarea gestiunii

In acest articol

Descarcarea gestiunii din Actiuni

Poti descarca gestiunea produselor de pe fiecare document in parte, cu urmatoarele conditii:

  • daca exista stoc suficient la data emiterii documentului
  • daca este selectata gestiunea pentru fiecare produs de pe document – daca un singur produs nu are gestiunea selectata, documentul nu poate fi descarcat din gestiune (fie se descarca integral documentul, fie nu se descarca deloc)
  • daca utilizatorul SmartBill care emite are drepturi pe gestiunile din document, are acces la perioada respectiva de timp si pe seriile de documente

Daca conditiile de mai sus nu sunt indeplinite, operatiunea de descarcare de gestiune nu poate fi realizata si se afiseaza un mesaj de atentionare.

In cazul in care, pe un document (aviz sau factura) exista cel putin un produs Fara gestiune, este posibila descarcarea documentului prin alegerea manuala a gestiunii pe care se va face descarcarea.

Alegerea gestiunii se face din fereastra care se deschide cand selectezi din Actiuni optiunea Descarca gestiune.

BINE DE STIUT!

  • In cazul in care ai produse fara gestiune, este posibila alegerea unei singure gestiuni. Toate produsele fara gestiune se descarca din gestiunea selectata mai sus. Daca exista cel putin un produs care nu poate fi descarcat, nu se va descarca niciunul (nu exista situatii de descarcari partiale de document).
  • Aceasta optiune nu este disponibila pentru bonul fiscal!

Descarcarea in masa

Este posibila si descarcarea mai multor documente in acelasi timp prin selectarea documentelor si click pe butonul de descarcare multipla - pozitionat langa Filtrare.

Descarcarea acestora se face cu respectarea conditiilor de la descarcarea per document.

Se face descarcarea de gestiune a documentelor in ordine cronologica, la data documentului, in limita stocului disponibil la acea data.

Documentele care au cel putin un produs Fara gestiune pot fi descarcate doar individual (bifa pentru aceste documente nu este activa).

Descarcarea de gestiune in masa (prin selectarea mai multor documente) poate sa dureze mai mult sau mai putin, in functie de vechimea si numarul documentelor selectate.

Daca inchizi pagina sau iesi din pagina in timpul procesului de descarcare, actiunea se intrerupe.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback