Facturarea in valuta

In SmartBill poti emite facturi in valuta. Asta inseamna ca valorile de pe document vor fi exprimate in acea valuta, indiferent de tipul monedei cu care este inregistrat pretul produsului in nomenclator. In acest fel, poti emite factura in euro de exemplu, chiar daca produsele tale au preturi in lei.

Asadar, emiterea unei facturi in valuta nu depinde in niciun fel de moneda pretului produselor. Daca produsele tate au preturi in dolari dar tu emiti factura in RON, valorile de pe document vor fi in RON. Daca preturile sunt in RON dar emiti factura in dolari, atunci dolarul va fi moneda afisata pe document.

Pentru a emite o factura in valuta foloseste campul Moneda factura. Acesta permite selectarea monedei in care doresti sa emiti documentul (sunt disponibile mai mult de 30 de monede diferite).

Daca alegi una din valute:

  • Se afiseaza campul Curs in care este preluat automat cursul valutar al monedei selectate
  • Pe linia de adaugare a produselor, campul Moneda afiseaza moneda selectata.

BINE DE STIUT!

Cursul se preia automat in functie de optiunea Curs preluat de pe internet din Configurare > Preferinte generale.

Pretul produselor adaugate va fi preluat pe document in moneda selectata si trebuie completat de fiecare data daca pretul de referinta este inregistrat intr-o moneda diferita de cea a documentului (ex: produsul este inregistrat cu pret in RON si emiti factura in EURO).

Factura finala va afisa valorile in valuta selectata precum si cursul RON utilizat la calcularea acestora.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback