Crearea contului SmartBill Gestiune

In acest articol


Poti crea usor un cont de gestiune de aici.

Ai posibilitatea sa alegi intre cele doua variante disponibile pentru un cont de gestiune: Gestiune si Gestiune Plus.

Toate conturile noi beneficiaza de o perioada de testare gratuita de 30 de zile, in care sunt incluse toate functiile disponibile.

Mai multe informatii legate de optiunile si functionalitatile fiecarui tip de cont vei gasi aici.

Crearea contului

Primul pas la crearea contului il reprezinta inregistrarea CUI-ului companiei.

Acest pas este optional pentru ca poti trece mai departe fara a introduce aceasta informatie. Contul SmartBill este legat de o adresa de e-mail, nu de CUI-ul unei firme. Poti avea inregistrate mai multe firme pe un singur cont.

In functie de ce vei alege sa faci, exista doua scenarii:

  • Daca introduci un CUI real se preiau automat datele companiei, pe care le confirmi daca apesi Continua. Poti edita datele daca este cazul. Trebuie apoi sa adaugi informatiile pentru configurarea contului
  • Daca introduci un CUI fictiv (pentru a testa aplicatia, spre exemplu) sau treci mai departe fara a completa acest camp, o sa ajungi direct in zona in care se inregistreaza datele contului

Acum trebuie sa completezi datele care iti permit configurarea contului: Nume, Prenume, Email, Parola, Nr. de telefon.

De asemenea, trebuie confirmata politica de termeni si conditii.  

Alegerea facturii

Dupa confirmarea crearii contului vei stabili modul in care vor arata facturile pe care le vei emite.

In pagina care se deschide trebuie sa alegi modelul facturii din cele 6 disponibile, precum si formatul in care se tipareste. La final apesi Salveaza pentru a putea trece la pasul urmator.

Alegerea tipului de cont

Al treilea pas, crearea firmei, presupune inregistrarea datelor firmei tale intr-o fereastra in care trebuie sa completezi: CIF-ul, Denumirea, Reg. Comertului, Localitatea, Judetul, Adresa, Capitalul social si statutul de platitor de TVA.

ATENTIE

Daca ai folosit un CIF real, toate aceste informatii au fost preluate automat in momentul in care ai completat primul pas, iar aceasta fereastra nu va mai aparea.

Acum trebuie sa alegi tipul de cont de care ai avea nevoie. Ai posibilitatea de a opta pentru un cont de SmartBill Facturare - TOT CE TINE DE FACTURARE sau unul de SmartBill Gestiune - FACTURARE + STOCURI. In cazul in care nu esti decis sau nu ai suficiente informatii pentru a sti ce nevoi ai, poti alege NU STIU.

Pentru un cont de gestiune, vei a doua optiune optiune.

Selectarea optiunilor initiale

Ultimul pas presupune alegerea modulelor care sa ii fie asociate, a implementarilor de care ai avea nevoie, precum si a altor catorva informatii necesare configurarii conform nevoilor tale.

Pentru contul de GESTIUNE, poti activa modulul ProducÈ›ie si alege integrarile cu un magazin on-line (API) si cu aplicatia SmartBill POS.

La final stabilesti cateva lucruri ce privesc modul in care sunt inregistrate produsele/serviciile tale. Alegi daca vei folosi coduri de produse si daca vei avea preturi in valuta.

Alegerile pe care le faci acum pot fi modificate oricand pe parcursul procesului de creare a contului prin revenirea in paginile anterioare daca apesi butonul Inapoi.

Chiar si dupa ce ai creat firma poti renunta sau adauga configurari in Configurare sau de la Module aditionale.

Acum poti continua cu configurarea firmei tale. Exista cativa pasi care ar trebui parcursi (o serie de integrari si cateva din operatiunile elementare), pentru ca firma ta sa fie considerata setata, iar tu sa fii initiat in operarea in SmartBill.

Iti ghidam acesti pasi, pe care ii poti parcurge si singur oricand doresti, fara ca renuntarea la oricare dintre acestia sa afecteze functionarea aplicatiei.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback