Date firma

Datele firmei pot fi accesate din Configurare.

Pagina este impartita intre datele OBLIGATORII si cele OPTIONALE.

Datele obligatorii sunt deja completate, ele fiind preluate din procesul de configurare a contului.

Cu exceptia CIF, toate campurile pot fi editate. Daca s-a modificat codul fiscal al firmei, contacteaza-ne si discutam detaliat.

Daca este cazul, poti completa si CIF-ul intracomunitar. Mai multe informatii despre acesta, aici.

Tot aici gasesti optiunile Platitor TVA si TVA la incasare, ambele cu optiunile Da si Nu

Cand esti in situatia de a trece de la neplatitor de TVA la platitor de TVA, acceseaza meniul Configurare > Date firma si bifeaza Da in dreptul intrebarii Platitor TVA?  Vei observa si optiunea TVA la incasare - o poti bifa daca se aplica firmei tale.

Cand esti in situatia de a trece de la platitor de TVA la neplatitor de TVA, acceseaza meniul Configurare > Date firma si bifeaza Nu in dreptul intrebarii Platitor TVA?

In acest caz, nu vei mai gasi in contul tau Raportul de TVA, iar coloana TVA nu va mai fi disponibila pe factura.

Indiferent de schimbarea pe care o faci in ceea ce priveste statutul de platitor de TVA, vei fi avertizat cu privire la aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere, pentru ca vor fi afectate mai multe valori si documente.

ATENTIE!

Modificarea de statut TVA poate bloca anumite optiuni. De exemplu: nu poti storna o factura emisa inainte sa iti modifici statutul. Pentru a modifica aceste documente, trebuie sa iti schimbi temporar statutul de platitor TVA la statutul pe care il aveai la data emiterii documentului.

Informatiile optionale pot fi preluate pe documentele pe care le emiti. Pentru asta, trebuie sa bifezi casutele corespunzatoare din Configurare > Preferinte generale.

+ Adauga un sediu secundar este link-ul care iti permite sa adaugi primul sediu secundar.

El poate fi folosit si ulterior, pentru crearea altor sedii, dar, in prima instanta, este singurul loc de unde poti face acest lucru daca nu ai selectat faptul ca lucrezi cu mai multe sedii in momentul in care ai configurat firma. Pentru mai multe informatii, aici.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback