Salvarea si optiunile avizului

In acest articol

Salvarea avizului

Avizul, ca si factura, are un stadiu de ciorna: nu are un numar alocat si nu este luat in calculul totalurilor in rapoarte. De aici te poti intoarce pe pagina de emitere aviz, daca este cazul sa mai completezi date sau sa modifici. Daca informatiile sunt corecte, salveaza avizul.

Pe un aviz salvat ai aceleasi optiuni pe care le ai si pentru o factura salvata. Poti alege un model de afisare din cele 4 disponibile in SmartBill, poti defini culorile sau alege un format de tiparire din cele disponibile. Mai multe despre personalizare la Personalizarea documentelor si in Sigla pe serii.

Dupa salvare, avizul poate fitrimis clinetului, exportat, tiparit. Avizele pot fi vizualizate in Documente emise > Avize. Mai multe despre acest raport aici.

Optiuni pentru aviz

La  Optiuni document („rotita dintata”), pe langa optiunile comune tuturor documentelor, (Modifica, Anuleaza, Copiaza, Sterge), apar cateva specifice avizului:

  • Factureaza aviz: poti transforma avizul direct in factura fiscala. Astfel, informatiile despre client si produse sunt preluate de pe aviz pe factura fiscala
  • Ascunde TVA: pe aviz nu mai este afisat TVA-ul
  • Ascunde preturile: pe aviz nu mai sunt afisate preturi. Se vor afisa doar denumirile produselor si cantitatile

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback