Inregistrare cheltuiala

O cheltuiala poate fi inregistrata in doua moduri: rapid si detaliat.

  • Modul rapid presupune inregistrarea sumei totale de pe documentul furnizorului sub o singura categorie; este forma implicita aplicata la inregistrarea unei noi cheltuieli
  • Modul detaliat permite inregistrarea mai multor articole cu date independente (categorie, descriere, valoare, cota TVA, u.m., cantitate) pe aceeasi cheltuiala

Modul Rapid presupune completarea datelor generale (furnizor, tip document, data  etc.) si a unei singure valori, incadrata pe o singura categorie.

Este alegerea ideala de inregistrare a cheltuielilor cu utilitati acolo unde exista o singura categorie asociata facturii, spre exemplu.

Emiterea de cheltuiala in modul Detaliat permite inregistrarea mai multor articole cu date independente (categorie, descriere, valoare, cota TVA, u.m., cantitate) pe aceeasi cheltuiala, similar cu adaugarea produselor pe o factura.

Daca apesi pe optiunea Mai multe de sub Cota TVA, se deschid cateva campuri suplimentare, astfel incat sa poti completa cat mai detaliat datele de care ai nevoie pentru cheltuiala.

Dupa introducerea tuturor datelor pe cheltuiala, poti opta pentru:

  • Salvarea si parasirea ferestrei de inregistrare cheltuiala – apasa Salveaza cheltuiala
  • Salvarea si introducerea unei noi cheltuieli –  selecteaza si da click pe Salveaza si adauga alta – astfel, dupa salvarea cheltuielii introduse, ramai in fereastra de introducere a unei noi cheltuieli

BINE DE STIUT!

Plateste acum este bifata automat daca cheltuiala a fost facuta cu bon fiscal (in campul  Document selectezi Bon fiscal). Datele sunt precompletate (trebuie sa selectezi doar daca plata s-a facut numerar sau cu card), iar la salvarea cheltuielii se genereaza automat si plata.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback