Incasarea facturilor

In acest articol:

Direct, la emiterea facturii

La emiterea facturii, inainte de a trece la salvarea ei, bifeza  Incaseaza acum (total sau partial) sub lista de produse.

Indiferent de tipul de incasare ales, in campul Valoare incasata, SmartBill completeaza automat valoarea totala a facturii. Daca vrei sa incasezi partial contravaloarea facturii, poti modifica suma din campul Valoare incasata.


ATENTIE!

Daca nu ai configurat inca o casa de marcat, in acest mod, poti emite, totusi, o incasare cu bon fiscal.

Din punct de vedere tehnic, poti incasa cu Bon fiscal valoarea totala a unei facturi. Pentru mai multe detalii despre reglementarile legale referitoare la emiterea bonurilor fiscale si felul in care poti proceda in situatii particulare, iti recomandam sa te consulti cu contabilul cu care colaborezi. 

EXEMPLU

Exemplu 1: am emis o factura de 100 de lei. Daca vreau sa incasez cu bon fiscal 40 de lei si restul (60 de lei) sa ramana neincasat, nu pot efectua aceasta operatiune. 

Exemplu 2: am emis o factura de 100 de lei. Ulterior, pot emite un bon fiscal prin care incasez valoarea totala a bonului, 60 de lei numerar si restul de 40 lei card.

Din Rapoarte Facturi neincasate

Pentru a incasa rapid un document mergi la Rapoarte > Facturi neincasate de unde poti folosi optiunea Incaseaza din coloana Actiuni a raportului.

Poti incasa mai multe facturi odata daca facturile au acelasi client si sunt emise in aceeasi moneda. Selectezi facturile, apoi apesi butonul de incasare de deasupra tabelului.

Pentru a selecta toate facturile neincasate emise unui client, este suficient sa bifezi casuta din dreptul numelui clientului.

Din Documente emise > Facturi si din pagina de vizualizare a facturii

Din Documente emise > Facturi sau din vizualizarea facturii poti inregistra rapid incasarea pentru factura selectata/ vizualizata prin selectarea actiunii sau optiunii Incaseaza.

In fereastra Incaseaza acum, se preia valoarea exacta a facturii, dar ea poate fi modificata. Aici poti selecta tipul incasarii si data acesteia.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback