Exporturi pentru Saga din raportul Facturi emise

In acest articol

SmartBill are doua exporturi in raportul Facturi emise care sunt gandite special pentru a usura munca firmelor de contabilitate ce folosesc programul Saga:  Export Saga si Export clienti PF.

Export Saga

Prin aceasta optiune, raportul facturi se exporta in format XML. Toate facturile (mai putin cele anulate) rezultate dupa filtrare vor fi preluate la export prin accesarea optiunii Exporta Saga.

Casuta din fata numarului de factura nu are influenta asupra informatiilor care se exporta. Indiferent ca sunt sau nu bifate, facturile afisate vor fi exportate.

In prima instanta, vei fi informat de faptul ca este important sa faci si Exportul clienti PF.

ATENTIE!

Pentru ca exportul cantitativ valoric sa functioneze corect este necesar sa fie indeplinite 2 conditii:

  • codurile produselor din Saga si SmartBill sa fie identice 
  • gestiunile din SmartBill sa aiba asociat codurile gestiunilor din Saga

Daca nu se respecta prima conditie, produsele se vor inregistra pe „Nedefinit”. Daca se respecta prima conditie, dar nu si a doua, datele nu vor putea fi validate in Saga din cauza ca nu exista gestiune asociata tranzactiei. Aceasta situatie este recomandat sa fie total evitata. In situatia in care nu exista o corelare intre gestiunile din SmartBill si gestiunile din Saga, nu este recomandat exportul cantitativ-valoric.

In cazul exportului valoric, exista posibilitatea ca utilizatorul sa opteze pentru exportul codurilor de produs. O sa apara popup-ul urmator, pentru a stabili optiunea aleasa la export.


Este posibil ca la importul codurilor in Saga sa apara erori, deci este necesar ca optiunea de export coduri sa fie folosita cu atentie si, pentru siguranta, codurile salvate in Saga sa fie verificate.
Saga lucreaza cu preturi fara tva, prin urmare preturile se importa perfect in cazul produselor care au fost adaugate pe facturi cu optiunea "TVA inclus NU".

Daca au fost adaugate cu optiunea "TVA inclus DA", pot sa apara diferente cauzate de interpretarea diferita a rontunjirilor. In acest caz, pentru corespondenta exacta sunt necesare interventii manuale.
Meniul dedicat pentru incarcarea fisierului .xml, in programul Saga, este Diverse/Import date:

Export clienti PF

Este disponibila si posibilitatea de export in format XML pentru clientii persoane fizice. Fisierul creat se importa direct in Saga.

Aceasta optiune descarca un document in format XML, iar prin import clientii persoane fizice sunt preluati in Saga, inclusiv cu judetul.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback