Facturi neincasate – afisarea facturilor storno

Facturile storno pot fi afisate in Facturi neincasate ca documente de incasare.

Modul in care raportul ia sau nu in considerare facturile storno, depinde de tipul de stornare si de incasarile anterioare pentru factura stornata.

Mai jos, este prezentat fiecare caz in parte.

Factura + stornare totala

Daca ai emis o factura, pe care ulterior ai stornat-o total, niciuna din cele doua facturi nu va fi afisata in raportul facturilor neincasate.

Desi niciuna din cele doua facturi nu au fost incasata (stornarea totala implica faptul ca nu s-a incasat nicio suma de bani), niciuna nu presupune o incasare ulterioara.

Factura + stornare partiala

Daca ai emis o factura, pe care ulterior ai stornat-o partial, in Facturi neincasate ramane de incasat valoarea care nu s-a stornat.

Factura emisa o sa fie afisata (exista un rest de incasat pentru ea), iar stornarea partiala apare ca Document incasare.

EXEMPLU

Factura initiala are o valoare de 176,98 RON (TVA inclus) – aceasta se storneaza partial. Valoarea facturii storno este de 91,99 RON (TVA inclus). In Facturi neincasate se afiseaza factura emisa cu un rest de plata de 84,99.

Daca vrei sa „inchizi” situatia acestor doua facturi, foloseste optiunea Incaseaza de pe coloana Actiuni.

Astfel, cele doua facturi se regleaza si nu mai sunt afisate in raport.

Factura + incasare + stornare totala

Daca ai emis o factura, pe care ulterior ai incasat-o total, iar apoi ai efectuat o stornare totala, situatia este vizibila in Facturi neincasate.

Pentru ca soldul final (in situatia ideala in care toate facturile sunt achitate) este cu minus, factura si stornarea sunt ambele afisate.

ATENTIE!

Pentru a clarifica aceasta situatie si pentru a nu avea un sold incorect pentru clientul tau, ai posibilitatea de a efectua o incasare pe factura storno. Aceasta este doar o solutie tehnica, nu implica o incasare efectiva de la clientul tau. Este important sa retii ca tipul de incasare pentru aceasta situatie este restrictionat pe valoarea Alta incasare.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback