Emiterea bonului de consum

In acest articol

Informatii necesare pentru completarea bonului de consum

Pentru a emite corect un bon de consum, completeaza informatiile:

Din magazia: selectezi gestiunea produsului pe care il adaugi pe bon. Daca ai nevoie de produse din gestiuni diferite pentru un anume proiect, emite un bon de consum pentru fiecare gestiune in parte.

Data consum: implicit, acest camp este completat cu data curenta, dar poate fi modificata.

Serie: numarul bonurilor de consum se aloca automat la salvarea documentului, pe seria de bonuri de consum implicita din meniul Configurare > Emitere documente > Serii. Poti selecta seria dorita din aceasta lista derulanta daca ai definite mai multe serii.

Comanda sau proiect: poti completa numarul comenzii sau proiectului pentru care emiti bonul de consum. Astfel ai o evidenta clara a bonurilor de consum.

Precizie: se afiseaza la emiterea bonului de consum doar daca ai bifat ca folosesti calcule cu mai mult de 2 zecimale in meniul Configurare > Preferinte Personale.

Denumire: in lista derulanta din acest camp se afiseaza produsele din gestiunea selectata pe bonul de consum. In dreptul lor este indicat stocul disponibil la zi.

Produsul selectat este preluat impreuna cu codul (daca lucrezi cu coduri produs) si unitatea de masura.

Cant. necesara si Cant. consumata trebuie completate manual (ele nu pot fi mai mari decat stocul disponibil). In mod normal, valorile din aceste doua campuri coincid. Pot fi insa si situatii in care aceste valori sunt diferite. Consulta-te cu contabilul tau pentru modalitatea de a inregistra consumul in diferite situatii particulare.

La finalizarea bonului de consum, stocul se scade automat cu cantitatea de produs completata in campul Cant. consumata.

Poti adauga pe bonul de consum oricate produse sunt necesare.

Campuri optionale la consum

Campurile din partea de jos nu trebuie completate, dar sunt relevante pentru a avea un control mai bun asupra proceselor pe care le desfasori.

Poti completa gestionarul (cel care preda produsele), primitorul (cel care primeste bunurile) si mentiuni care pot fi diverse informatii ce privesc destinatia produselor.

Aceste informatii nu sunt memorate in aplicatie.

Optiuni produse

Ai doua optiuni disponibile in partea dreapta a produselor adaugate pe bonul de consum: Modifica si Sterge.

Modifica („creion”): deschide fereastra Modificare produs in care poti edita oricare dintre informatiile legate de produsul adaugat pe consum.

Sterge (X rosu): va elimina produsul de pe consum.

Dupa completarea datelor, apasa Salveaza consum pentru a ajunge in fereastra de previzualizare/ciorna a bonului de consum.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback