Transferul intre doua gestiuni cantitativ valorice

In acest articol

Daca cele doua gestiuni au aceeasi adresa se va genera Bon de transfer.

Daca gestiunile au adrese diferite se va genera Proces verbal de transfer, Aviz pentru gestiunea predatoare si NIR pentru cea primitoare.

Modul de calculare a valorilor

Pentru ca transferul s-a efectuat intre doua gestiuni de tip cantitativ valoric (cu evidenta la pret de achizitie), in aceste doua sectiuni se preia automat pretul de achizitie al produselor, din NIR-ul initial inregistrat in gestiunea predatoare (numarul 1).

Produsele sunt transferate in gestiunea primitoare (numarul 2) cu acelasi pret de achizitie!

Nu poti modifica pretul de intrare in gestiunea numarul 2! Pentru ca este un transfer fizic al produselor intre gestiuni, valoarea nu este relevanta si nu se impune modificarea acesteia.

Se calculeaza conform metodei FIFO in prima gestiune (predatoare), iar valoarea obtinuta este cost de achizitie (conform FIFO) in gestiunea primitoare.

Afisarea transferului in Miscari stocuri

  • Afisarea Bonului de transfer in Miscari stocuri se face pentru fiecare dintre cele doua gestiuni. Pentru gestiune predatoare cantitatea este vizibila la Iesiri, iar pentru gestiunea primitoare, la Intrari.

EXEMPLU

O bucata din cartea ABANDONATII a fost transferata din gestiunea MARFA in gestiunea Prod.

In cazul in care s-a emis un Proces verbal de transfer impreuna cu Aviz si NIR, in Miscari stocuri sunt afisate doar ultimele doua documente: avizul la gestiunea de pe care au iesit produse si NIR la cea in care au intrat.

EXEMPLU

O bucata 10 GREAT TENORS a fost transferata din gestiunea CONSIG in gestiunea Magazin.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback