Calcul la alcatuirea retetei

In pagina Adaugare reteta, butonul Optiuni permite schimbarea modului in care este calculata pierderea atunci cand se creeaza o reteta.

Optiunea implicita presupune completarea cantitatii nete si a unui procent care reprezinta pierderea. Aplicatia calculeaza, in functie de acestea, cantitatea totala care se consuma

Cantitate neta + pierdere = cantitate totala

Optiunea Cantitatea contine si pierderea iti permite sa calculezi plecand si de la cantitatea totala, din care se va rezulta cantitatea neta, in functie de procentul care se pierde. Formula permite sa completezi cantitatea totala si pierderea procentuala pentru a rezulta cantitatea neta care intra in compozitia retetei.


  Cantitatea totala – pierdere = Cantitate neta

Schimbarea metodei de calcul va duce la modificarea denumirii campului in care completam cantitatea din Cantitate neta in Cantitate totala.

Optiunea poate varia de la o reteta la alta. Se poate modifica de fiecare data cand creezi o reteta, atata timp cat nu exista niciun produs adaugat deja. In cazul in care pe reteta se afla un element, optiunea de calcul este inactiva.

In functie de metoda activa, sunt posibile modificari ale produsului adaugat pe reteta. Nu pot fi modificate decat acele campuri care sunt adaugate, nu cele care rezulta in urma calculului.

BINE DE STIUT!

Optiunea este disponibila si la calculul Consumului in Raportul de productie. Metoda de calcul de aici este corelata cu cea stabilita pe reteta (daca aceasta este creata).

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback