Erori e-Factura legate de datele furnizorului si ale clientului

In acest articol

CIF-ul furnizorului incorect

Daca CIF-ul firmei care emite factura nu este corect, e-Factura nu va fi validata. In cazul in care constati aceasta eroare, trebuie sa anunti serviciul suport al SmartBill. 



Date din adresa furnizorului incorecte

Eroarea apare cand nu sunt completate corect datele din campurile Judet sau Localitate pentru emitentul facturii. Campurile in care nu sunt recunoscute denumirile au marcaj rosu si sugestii pentru a face corectii.

Poti selecta judetul din lista cu denumirile acceptate. 

In cazul localitatii, eroarea apare doar in cazul firmelor care au inregistrat la judet Bucuresti. Ele trebuie sa aiba completat la Localitate unul dintre sectoare .

Actualizez adresa corectata ofera doua optiuni:

  • Pe documentele emise si fisierul .XML:
    • Se actualizeaza documentele emise in trecut cu adresa pe care o corectezi (facturi, proforme, avize, recurente).
    • Se actualizeaza datele in Configurari > Date firma daca adresa corectata era completata acolo.
    • Se actualizeaza toate configurarile de adresa care au aceleasi date pe campurile Judet/Localitate/Adresa.
  • Doar pe fisierul .XML:
    • Adresa corectata va aparea doar in fisierul XML pe care il trimiti in S.P.V., datele de pe factura din SmartBill si XML vor fi diferite.
    • Daca adresa corectata era cea din Configurari > Date firma, aceasta se va actualiza si se va prelua in viitor pe toate documentele.

Tara client incorecta

Pentru denumirea tarii clientului trebuie folosit unul dintre numele oficiale.

In ecranul in care se permite corectarea erorii, este afisata denumirea gresita, asa cum este ea inregistrata in nomenclatorul de clienti si selectorul cu denumirile acceptate ale tarilor. Trebuie selectata una dintre aceste denumiri.

Pentru aceasta eroare exista situatii in care facem automat propuneri ale denumirilor corecte, caz in care actiunea din dreptul erorii este Corectata automat. Asta se poate intampla cand, in trecut, a fost aleasa o denumirea corecta din selector.

BINE DE STIUT!

Datele legate de adresa clientului care sunt corectate aici nu sunt actualiazate in nomenclator. In cont, tara va fi in continuare necompletata sau completata gresit.

Judet si localitate client incorecte

Eroarea apare cand denumirea judetului clientului nu este recunoscuta sau nu a fost completata.



Legat de denumirea localitatii, eroarea apare doar atunci cand denumirea judetului este Bucuresti. In acest caz, in campul Localitate trebuie sa fie unul dintre sectoare.

CIF client incorect

Verificarea CIF-ului se face exclusiv pentru firmele din Romania. In aceste cazuri, validam CIF-ul clientului cu validatorul standard de validare CIF-uri din Romania.

Este afisat CIF-ul incorect si denumirea firmei, pentru o mai rapida identificare a celui corect.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback