Schimbarea super-utilizatorului in cont

Super-utilizatorul marcat in lista utilizatorilor printr-un icon special, este singurul care poate transfera drepturile care ii revin unui alt utilizator care devine astfel noul super-utilizator.

Actiunea Transfera dreptul de super-utilizator este disponibila din pagina de editare a drepturilor acestuia (doar pe sediul principal, nu si pe sediile secundare).

BINE DE STIUT!

Schimbarea super-utilizatorului se produce doar pe firma pe care se face transferul de drepturi. Daca ei au acces si la alte firme, statutul lor in acestea nu va fi afectat.

Dupa ce se apasa Transfera dreptul de super-utilizator, pentru a continua, ca o masura de siguranta, trebuie scris cuvantului „confirm” in campul disponibil in fereastra.

Un cod de verificare este trimis la adresa de mail folosita la autentificarea in contul SmartBill. Acesta este valabil pana la finalul celei de-a 3 zi dupa data confirmarii.

Acest cod trebuie completat in fereastra care se afiseaza alaturi de parola folosita la accesul in aplicatie.

Ulterior, trebuie ales utilizatorul catre care se face transferul. Un selector afiseaza lista utilizatorii de pe firma (inclusiv userii inactivi) si optiunea de adaugare utilizator nou.

Finalizarea transferului se face de catre cel care a fost ales sa preia dreptul de super-utilizator. Pana atunci, pozitia de super-utilizator nu se modifica, iar transferul poate fi anulat de catre cel care l-a initiat.

Cel care urmeaza sa preia drepturile super-utilizatorului primeste un email cu un link care ii permite finalizarea procesului de transfer. Transferul se poate realiza doar accesand acest link.

Linkul este valid pana la data egala cu ziua in care a fost generat + 3 zile.

ATENTIE!

Transferul poate fi anulat manual de catre super-utilizator atat timp cat cel care trebuie sa preia acest statut nu a confirmat preluarea. Actiunea se poate face de la Anuleaza transfer, care este afisat in locul actiunii care a permis transferul.

Exista si posibilitatea anularii automate daca noul super-utilizator nu confirma trasnferul in perioada de valabilitate a link-ului primit pe mail.

Gestionarea contului vechiului super-utilizator

Dupa confirmarea transferului noul super-utilizator trebuie sa decida ce se intampla cu accesul vechiului super-utilizator in contul firmei. Exista posibilitatea ca acesta sa fie dezactivat de pe contul firmei (inclusiv pe sediile secundare).

Daca se decide mentinerea accesului pentru vechiul super-utilizator, in functie de atingerea limitei de utilizatori in cont (respectiv sedii), pot exista mai multe situatii:


  • Firma pe care nu s-a atins limita maxima de utilizatori: contul ramane activ.Acelasi lucru se intampla si daca exista sedii secundare pentru care nu s-a atins limita de utilizatori.

  • Firma pe care s-a atins limita utilizatorilor activi: contul este dezactivat.In cazul in care firma are mai multe sedii secundare, este dezactivat si din acelea pe care s-a atins limita utilizatorilor. Sunt indicate sediile pe care acesta mai este activ. El poate fi activat ulterior.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback