Meniul principal si butoanele din antet

In acest articol

Meniu

Meniul SmartBill se va afla intotdeauna in partea stanga si poate fi afisat in doua variante: deschisa (lata) si inchisa (ingusta). Pentru a modifica modul de afisare apasa sageata din partea de jos a meniului.

Meniul nu poate fi scos din ecran.

In antet, in partea stanga, este afisat intotdeauna numele paginii in care te afli.

Cautare si adaugare rapida

In partea centrala a ecranului, se afla doua butoane extrem de utile: Cautare rapida si Adaugare rapida. Indiferent de pagina in care te afli in aplicatie, aceste butoane iti asigura accesul rapid la documentul pe care il cauti sau pagina pe care doresti sa o accesezi.

Cautare rapida iti permite sa cauti, in functie de diferite criterii, in toate documentele pe care le-ai emis.

Adaugare rapida deschide direct pagina de emitere a documentului care te intereseaza.


Butonul de Retea

Reteaua SmartBill face posibila conectarea tuturor celor care folosesc aplicatia si le permite acestora sa transmita documente direct dintr-un cont in altul, automatizand procesul de inregistrarea a acestora.

Butonul este „interfatata” retelei. Aici se primesc notificari legate de conexiuni realizate si documentele primite prin retea (cu link-uri catre acestea), dat afiseaza si legaturi catre paginile relevante pentru aceasta functionalitate: raportul Documente furnizori si nomenclatorul Conexiuni.

Mai multe despre acesta, aici.

Module aditionale

Module aditionale iti asigura accesul rapid la diferitele module sau aplicatii dezvoltate de SmartBill. Acestea iti pot asigura o mai eficienta administrare a companiei pe masura ce evolueaza activitatea ta, dar si in functie de nevoile pe care le constientizezi pe parcurs.

Pentru contul de gestiune sunt disponibile: POS, ContaProductie si Cheltuieli (daca nu ai selectat modulul la crearea contului).

Comanda este un link care apare doar in cazul in care contul tau este in perioada de proba. El te va duce in pagina Contul meu > Comanda pachet unde vei putea sa iti faci un abonament SmartBill Gestiune.

Mesajele mele si Feedback

Aceasta este casuta ta postala in SmartBill. Toate mesajele legate de activitatea pe care o ai vor fi trimise aici. Pe masura ce emiti documente si inregistrezi operatiuni, aici se afiseaza informatii despre:

 • documentele recurente emise
 • documentele recurente trimise prin email
 • notificarile legate de scadenta facturilor emise
 • dezactivarea documentelor recurente active
 • documente care nu au fost transmise prin e-mail (e-mail netransmis din diverse motive)

Feedback este modul prin care vrem sa iti aratam ca parerea ta este importanta si ne poate fi de mare ajutor. Spune-ne ce crezi despre aplicatie si functiile ei, pentru ca SmartBill tine cont de parerea utilizatorilor atunci cand dezvolta aplicatia. Poti ajuta aplicatia sa devina mai buna si mai usor de utilizat pentru modul tau de lucru.

Date cont

In coltul din dreapta sus, sunt disponibile date legate de contul tau:

 • numele si adresa de email a utilizatorului
 • numele firmei
 • tipul de abonament (Gestiune sau Gestiune Plus), numarul de zile ramase pana la expirarea acestuia, precum si o bara de progres care indica timpul scurs de la data comenzii abonamentului

Tot de aici se poate:

 • adauga o firma noua
 • schimba firma (ATENTIE: aceasta optiune apare doar in cazul in care ai deja mai multe firme pe acest cont)
 • schimba sediul (ATENTIE: aceasta optiune apare doar in cazul in care ai adaugat minim un sediu secundar pentru acest cont)
 • accesa Ghidul de folosire SmartBill
 • face Deconectarea

Invata SmartBill

Ai la dispozitie un ghidaj general in aplicatie, dar si pentru doua dintre mai importante facilitati ale SmartBill:

 • Primele operatiuni: ghidajul general cu relevante actiuni pe care ar trebui sa le faci la inceput
 • e-Factura: cum poti trimite e-Facturi. Mai multe informatii aici.
 • Reteaua SmartBill: pasii permite colaborarea extrem de eficienta cu partenerii care utilizeaza SmartBill intr-o retea unica. Mai multe informatii aici.

Fiecare sectiune are pasi care trebuie urmati. La click pe acestia primesti mesaje cu indicatii, esti transferat in diferite sectiuni ale aplicatiei in care esti invitat sa operezi respectivele actiuni.

Nu trebuie sa te ingrijoreze faptul ca faci alegeri care te vor afecta definitiv. Toate aceste operatiuni/configurari pot fi modificate in orice moment.

Pe masura ce sunt parcursi pasii, este indicat progresul pe care il ai in invatarea SmartBill.

Fiecare sectiune poate fi accesata oricand accesata (daca sunt parcursi toti pasii poate fi inchisa), iar intreaga zona in care sunt afisati pasii poate fi ascunsa daca apesi Invata SmartBill.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback