Gestiunea de tip bunuri la terti

EXCEPTIE

Gestiunea bunuri la terti este disponibila doar pentru abonamentele SmartBill Gestiune Plus.


Gestiunea de acest tip este utila atunci cand trebuie sa tii o evidenta a bunurilor care se afla la terti:

  • in vederea prelucrarii
  • pentru simpla depozitare
  • in vederea vanzarii de catre tertul respectiv – oferi marfa in regim de consignatie

EXEMPLU

Sa luam de exemplu cazul cartilor. Aceste sunt trimise de catre edituri, pe baza avizelor, in librarii, spre vanzare. Pe masura ce cartile sunt vandute, sunt facturate de catre edituri care isi scad gestiunea. Librariile vor achita strict ceea ce vand si pot returna acele produse care nu au miscare. Gestiunea de tip bunuri la terti permite editurii sa stie in fiecare moment cantitatea de bunuri aflate in custodia altuia, ce trebuie facturat si ce ar putea primi inapoi.

Pentru ca este o sub-categorie a gestiunii de tip cantitativ valorica, poate fi creata prin bifarea casutei Este gestiune pentru bunuri la terti spre vanzare/pastrare dupa ce ai selectat Gestiune cantitativ valorica.

Gestiunea de tip bunuri la terti nu are optiunea de import stoc initial. In acest tip de gestiune produsele se introduc prin transfer dinspre alte gestiuni, pe masura ce marfa ta este trimisa tertilor. Marfurile se transfera din meniul Tranzactii pe stoc >  Transfer intre gestiuni.

BINE DE STIUT

Ca situatie exceptionala, daca deja exista produse date in custodie si transferul bunurilor nu este astfel o optiune, ai doua posibilitati:

  1. Poti genera un NIR pe care selectezi ca furnizor clientul catre care se trimit bunurile in custodie. In acest caz este obligatoriu ca respectivul client sa fie creat si ca furnizor in meniul Nomenclatoare > Furnizori cu exact acelasi CIF
  2. Poti face import de stoc initial pe alta gestiune care permite aceasta operatiune; ulterior transferi produsele din gestiunea respectiva catre gestiunea de terti

Operațiunile efectuate pe o gestiune de acest tip sunt specifice. Pentru mai multe informații legate de:

  • Transferul către o gestiune bunuri la terti vezi aici
  • Verificarea stocului din gestiunea bunuri la terti vezi aici
Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback