Transferul din gestiunea global valorica in gestiune cantitativ valorica

In acest articol

In urma acestui tip de transfer se emit automat in SmartBill urmatoarele documente:

  • Proces verbal de transfer
  • Aviz de insotire a marfii din gestiunea predatoare
  • NIR in gestiunea primitoare

Cand emiti acest tip de transfer nu poti completa campurile dedicate pretului, ci doar cantitatea transferata.

Pentru ca gestiunea primitoare este una de tip cantitativ valorica nu trebuie precizat pretul de vanzare in aceasta etapa (acesta se stabileste doar la iesirea din gestiune).

Pentru produsul din gestiunea predatoare, global valorica, ai completat pe documentul de intrare (NIR) atat pretul de achizitie, cat si cel de vanzare. Astfel, in gestiunea primitoare, SmartBill preia pretul de achizitie din documentul de intrare in gestiunea predatoare, pentru produsele transferate.

Modul de calculare a valorilor

Se determina pretul de vanzare din gestiunea predatoare, iar aceasta constituie valoarea de scadere din gestiune.

Se calculeaza un cost FIFO pentru produsele din gestiunea predatoare (chiar daca gestiunea se tine la pret de vanzare), iar aceasta va fi valoarea de intrare in gestiunea primitoare.

EXEMPLU

Avem MINGE ROSIE care a iesit de pe gestiunea CONSIG (global valorica) unde avea pretul de vanzare de 50 de lei si a intrat in gestiunea MARFA (cantitativ valorica) cu pretul de 23 de lei (acesta e pretul de intrare si pe gestiunea CONSIG si care a fost preluat automat de catre SmartBill).

Afisarea in Miscari stocuri

In raportul Miscari stocuri, sunt afisate avizul pentru iesirea din gestiunea global valorica si NIR-ul pentru intrarea in gestiunea cantitativ valorica. La Valori, este afisat pretul de vanzare pentru gestiunea global valorica si pretul de intrare pentru cea de tip cantitativ valorica.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback