Actiuni si optiuni ale retetei

Toate retetele pot fi modificate sau sterse in orice moment. Un produs compus inregistrat in nomenclator, pentru care s-a creat o reteta are, in Actiuni, optiunile Modifica reteta si Sterge reteta.

Modifica reteta redeschide fereastra de adaugare a retetei in care se pot face schimbarile dorite: modificare cantitate sau UM a produsului, adaugare sau stergere de materii prime sau cheltuieli etc.

De asemenea, o reteta poate fi copiata sau actualizata in ceea ce priveste costul estimat.

Copiaza reteta

O reteta creata pentru un produs compus poate fi preluata si pentru un altul. In fereastra Adauga reteta, exista optiunea Copiaza reteta.

Aceasta optiune deschide fereastra care iti permite sa selectezi produsul compus a carui reteta vrei sa o copiezi. Odata preluata, reteta poate fi modificata.

Actualizare automata a costurilor

La completarea retetei, utilizatorul trece costurile fie manual, fie prin acceptarea propunerii pe care o face aplicatia. Aceste costuri raman fixe pe reteta chiar daca pretul materiei prime, spre exemplu, s-a modificat in lista de pret.

Pentru a evita aparitia unor diferente intre pretul real al unui produs inclus pe o reteta si costul care a fost preluat acolo in trecut, exista posibilitatea de a actualiza costurile de pe reteta.

Linkul Actualizeaza costuri deschide pop-up-ul de atentionare de mai jos:

La click pe Continua, aplicatia actualizeaza costurile estimate ale materiilor prime dupa criteriul FIFO.

Daca exista produse pentru care costul actualizat ar deveni zero, nu se efectueaza actualizarea. Costul se pastreaza neschimbat si se afiseaza un pop-up de informare cu produsele care nu au fost actualizate.

BINE DE STIUT!

Efectul modificarilor se aplica pe documentele care urmeaza sa fie emise, nu si pe cele care au fost emise inainte de efectuarea modificarilor.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback