Configurare pas cu pas

Dupa crearea contului SmartBill Gestiune, trebuie sa parcurgi cativa pasi (unii extrem de utili, altii obligatorii), pentru a putea opera optim.

Aplicatia SmartBill iti sugereaza, prin intermediul optiunii Configureaza pas cu pas, parcursul pe care trebuie sa il urmezi.

Adauga gestiunea si importa stocul initial

Crearea gestiunii este un pas obligatoriu, pentru ca inregistrarea produselor se poate face doar pe o gestiune existenta. Mai multe informatii, aici.

Importul stocului initial se impune doar daca in momentul crearii contului SmartBill ai deja produse inregistrate pe firma ta (de exemplu, firma are activitate in trecut, inclusiv un stoc, dar ai folosit alta aplicatie si acum trebuie sa inregistrezi stocul respectiv in noul cont). Mai multe informatii, aici.

Adauga-ti sigla pe facturile tale de vanzare

Nu este un pas obligatoriu, dar este important sa personalizezi documentele pe care le emite firma ta. Mai multe informatii despre personalizarea facturii, gasesti aici.

Efectueaza o achizitie

Este obligatorie doar in cazul in care nu exista deja un stoc initial pe care l-ai importat. In cazul in care nu ai inregistrat stoc, aceasta operatiune iti permite sa introduci produse in gestiune. Informatiile despre aceasta operatiune sunt aici.

Efectueaza o vanzare

Doar dupa ce ai inregistrat marfa, poti emite un document de vanzare (factura). Mai multe informatii, aici.

Poti, in orice moment, sa renunti la ghidajul aplicatiei, iar daca doresti sa revii la acesta, este suficient sa dai click pe oricare dintre pasii pe care doresti sa ii parcurgi.

Schema de mai jos, sintetizeaza modul în care trebuie să se desfasoare procesul de lucru in SmartBill Gestiune.

Foarte importanta este configurarea contului. Asta presupune fie completarea unor informatii, fie stabilirea conditiilor de operare si functionare a aplicatiei. Mai multe informatii, aici.

BINE DE STIUT!

Poti reveni oricand asupra optiunilor pe care le-ai stabilit initial la configurarea contului. Conditiile pot fi modificate de fiecare data cand consideri ca este necesar.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback