Emiterea, reemiterea si vizualizarea facturilor in Prestashop

In acest articol

Modulul permite emiterea documentelor in SmartBill din rubrica Orders > Orders, setare disponibila in interfata de administrare.

Pentru a emite un document in SmartBill e necesar sa ai o comanda creata.

Realizarea unei comenzii din interfata de administrare

  • In meniul din administrare Orders > Orders, apasa Add new order
  • Completeaza datele, adauga produsele comandate si da click pe Create order

  • Dupa salvare apare optiunea de emitere a unui document in SmartBill:


Realizarea unei comenzi din interfata magazinului

Dupa ce produsele sunt adaugate in cos In interfata magazinului, completeaza datele de facturare, alege metoda de plata si plaseaza comanda.

Emiterea facturii SmartBill pe baza unei comenzi

In meniul din zona de administrare, din sectiunea Orders, selecteaza Orders si apasa pe comanda pentru care vrei sa emiti factura (invoice)


Pentru a genera factura (invoice-ul)apasa pe Emite document.

Dupa apasarea acestui buton, primesti un mesaj de confirmare, in caz ca operatiunea a fost reusita, si va aparea un link catre document: Deschide document. Acesta permite vizualizarea facturii emise.

Facturile pot fi emise ca documente finale sau ca ciorne. Ciornele pot fi finalizate apoi din interfata SmartBill. Aceasta setare este utila, pentru a va asigura ca ati configurat corect modulul.

BINE DE STIUT!

Stornarea se face direct din contul SmartBill Gestiune, iar in Prestashop 1.7 ar trebui - pentru evidentele proprii - sa modifici statusul comenzii/invoice-ului astfel incat sa fie clar ca acea comanda a fost anulata.

Reemiterea si vizualizarea unui document emis

Daca este nevoie sa reemiti o factura, trebuie ca aceasta sa fie stearsa/anulata din SmartBill Cloud.  Apoi poti sa   Remitere document. 

Dupa emitere facturii apare un link Vizualizeaza in SmartBill care va deschide documentul din contul tau SmartBill Gestiune.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback