Configurare transportul in WooCommerce

In WooCommerce 3 setarile de transport se clasifica pe zone (Tara, Judet, coduri postale). Configurarile se fac in WooCommerce > Settings sectiunea Shipping

Fiecare zona poate avea o metode de transport:

  • Taxa fixa (Flat rate)
  • Livrare gratuita (Free shipping)
  • Ridicare de la sediu (Local pickup)


BINE DE STIUT!

In cazul in care transportul nu este inclus in factura, verifica optiunea din pagina de administrare a configurarilor modulului care activeaza sau dezactiveaza includerea transportului in documentul SmartBill.

Setari TVA pentru transport

In varianta setarilor standard, WooCommerce 3 nu include TVA-ul pentru produse sau transport. Pentru a activa calcularea TVA-ului vezi Stabilirea cotei TVA in WooCommerce.

Pentru a configura cotele de TVA, ai posibilitatea, in setarile generale ale modulului  SmartBill, sa alegi daca Preturile produselor contin TVA si care anume din cotele TVA care au fost configurate in contul dvs. SmartBill Cloud se va aplica. Optiunea Preluata din WooCommerce, pe produse calculeaa cota de TVA pornind de la sumele disponibile pe fiecare rand din comanda (WooCommerce Orders) si o valideaza cu lista tuturor cotelor TVA care exista configurate in contul dvs. SmartBill Cloud.

  • Daca ai produse cu mai multe cote de TVA disponibile in acelasi timp, atunci este nevoie sa alegi la Cota TVA si Cota TVA pentru Transport - valoarea Preluata din WooCommerce, pe produse

ATENTIE!

In cazul in care esti in aceasta situatie, nu veti putea avea produse care au valoarea zero, deoarece calculul cotei de TVA ar presupune divizarea prin zero. Pentru a obtine acest lucru, ar trebui creat un discount separat.

  • In cazul in care ai o singura categorie de produs, exista posibilitatea de a emite facturile SmartBill incluzand cota de TVA pe care o alegi in valoarea totala a produselor sau poti marca faptul ca produsele nu contin cota de TVA aleasa si SmartBill Gestiune le va adauga automat.
Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback