Vanzare sub cost

Avertizare de vanzare sub cost apare 

  • la emiterea facturilor, avizelor si bonurilor fiscale la emitere sau la editare daca aceste documentele descarca gestiunea (la emiterea unei facturi care este emisa fara descarcare de gestiune, nu se vor afisa avertismente de acest fel)
  • in urma recalcularii automate efectuate in cazul in care sunt inregistrate documente anterioare date curente, iar acestea afecteaza facturi, avize sau bonuri fiscale emise ulterior si care au descarcat  gestiunea.

Calculele care verifica vanzarea sub cost sunt efectuate la finalizarea documentului. Mai multe detalii legate de modul in care se fac aceste calcule si despre situatiile in care primiti acest mesaj, aici.

Avertismentul se afiseaza daca pretul net este mai mic sau egal cu costul de achizitie, la salvarea facturilor, avizelor si a bonului fiscal. Mesajul care apare face referire la numarul produselor care sunt vandute sub cost, iar butonul Verifica factura/aviz redeschide documentul in pagina care permite modificarea acestuia.

EXCEPTIE

Pentru ca nu este permisa editarea bonului fiscal, vanzarea sub cost pe acest tip de document nu poate fi urmata de rectificarea situatiei. Mesajul de avertizare nu contine butonul de verificare.

In pagina de modificare a documentului, produsele care au pretul de vanzare sub cost sunt marcate cu galben si cu un icon de avertizare. Daca plasezi cursorul pe marcajul de avertizare, sunt vizibile informatii ce privesc pretul net si costul de vanzare.

In fereastra Modifica produs, se afiseaza informatii care te ajuta la evitarea vanzarii sub cost a produsului. Pe langa faptul ca sunt indicate cele doua valori, sunt date detalii despre:

  • Pret net. Se indica formula de calcul al acestuia (pret net = pret de vanzare - discount) si valorile fiecarei componente;
  • Cost. Se explica ce este acesta: pretul de achizitie al celui mai scump lot descarcat din gestiune de aceasta vanzare

ATENTIE!

Orice modificare in datele produsului cu vanzare sub cost va duce la disparitia icon-ul de avertizare (si a culorii galbene), chiar daca modificarea operata nu aduce pretul de vanzare peste costul de achizitie. La inchiderea documentului modificat, se face o reverificare a calculelor si se afiseaza mesajul de avertizare in cazul in care, in continuare, se face vanzare sub cost.

In cazul in care un produs vandut sub cost are aplicat discount, stergerea acestuia din urma va duce la disparitia marcajului.

Chiar daca are documentul contine una sau mai multe produse care sunt vandute sub cost, el poate fi salvat. Toate aceste documente pot fi urmarite in Rapoarte > Documente cu vazare sub cost. Mai multe despre acest raport, aici.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback