Sigla pe serii

In acest articol

Aceasta optiune este extrem de utila daca firma ta are, spre exemplu, domenii de activitate diferite si vrei ca identitatea documentelor tale sa fie adaptata acestora prin sigle sau fundaluri.

Fara aceasta optiune, diferentierea pe serii se putea face doar in functie de model, culoare si format. Dupa activare, poti plasa imagini diferite pe serii diferite.

Activarea Personalizeaza fiecare serie cu alta sigla

Activarea se face din Configurare > Serii, de la butonul Optiuni, prin bifarea casutei Personalizeaza fiecare serie cu alta sigla.

Dupa activare, se produc mai multe modificari:

1. In pagina Configurare > Serii, in dreptul fiecarei serii de factura, proforma sau aviz din lista, in coloana de Actiuni, apare butonul Personalizeaza serie care te transfera in pagina Configurare > Personalizare

2. In pagina Configurare > Personalizare se vor afisa:

  • selectorul Seria in care poti alege seria pe care doresti sa o personalizezi
  • zona din care poti alege modelul, formatul de tiparire si culorile (aspecte care puteau fi modificare doar din pagina de vizualizare a documentelor)
  • optiunea Preia configurari

3. In zona Personalizeaza a bandei laterale din pagina de vizualizare a documentelor, se afiseaza si campurile care permit adaugarea si modificarea siglei, fundalului si stampilei.

Optiuni si mod de lucru

In Configurare > Personalizare poti selecta o serie pe care sa adaugi alta sigla sau fundal. Modificarile facute vor afecta toate documentele emise din acel moment inainte. Documentele emise anterior nu se modifica.

EXEMPLU

Avem seria F si suntem la nr 50 in momentul in care activam feature-ul. Factura 51 si cele care urmeaza vor prelua noile conditii. Daca vrem sa modificam factura 40, trebuie sa mergem la ea si sa o modificam. Facturile 41-50 raman neschimbate.

Exista si posibilitatea de a importa setarile de pe o alta serie deja personalizata, prin optiunea Preia configurari. Din fereastra care se deschide, se poate selecta seria ale carei caracteristici vrei sa le pastrezi pe noua serie.

De fiecare data, la crearea unei serii noi, o sa fii intrebat daca doresti sa preiei configurarea altei serii. Daca optezi pentru NU PRELUA, se seteaza automat formatul, marimea si culoarea seriei implicite si nu se va pune nimic la sigla, fundal si stampila.

Personalizarea unei serii este posibila doar daca user-ul are drepturi pe acea serie.

Dezactivarea optiunii Serie cu alta sigla poate fi facuta de cel care are drepturi de administrare pe acea serie, iar in acel moment, trebuie sa selectezi care din configurari va fi pastrata.

Chitanta va imprumuta setarile de pe factura de care este legata.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback