Factura – prezentare generala

Mai jos gasestii informatii generale despre cum poti genera facturi online in SmartBill. Pentru amanunte despre toate optiunile aplicatiei pe acest subiect, urmareste celelalte articole ale categoriei.

In pagina de emitere a facturii, poti ajunge din:

Pe facturile emise cu SmartBill, se preiau automat:

  • datele firmei tale din meniul Configurare > Date firma asa cum le-ai completat. Daca apar modificari legate de acestea, iti recomandam sa actualizezi datele firmei inainte de a emite facturi sau alte documente
  • maxim 4 conturi IBAN completate in Configurare > Conturi bancare

ATENTIE!

Daca s-a modificat unul sau mai multe din conturile bancare ale firmei, nu uita sa le actualizezi in SmartBill.

Mare parte din informatiile obligatorii sau din optiuni sunt completate automat, in functie de configurarile pe care le-ai efectuat ( Data emiterii, Data scadentei, Serie si numar, Moneda, Limba), dar pot fi modificate conform preferintelor tale.

Trebuie completat Clientul, fie prin selectarea unuia care este deja inregistrat, fie prin crearea unuia nou. Daca lucrezi cu mai multe gestiuni, trebuie sa o selectezi pe cea care contine produsul pe care vrei sa il vinzi. 

Nu iti ramane decat sa adaugi produse pe factura. Acestea pot fi: selectate sau cautate pe baza numelui sau a codului de produs, in campul Denumire produs/serviciu sau pe baza codului de produs (daca folosesti), in campul Cod. Nu poti adauga pe factura produse care nu sunt inregistrate in SmartBill.

Este obligatoriu ca fiecare produs/serviciu sa aiba definite: codul de produs, unitatea de masura (U.M.), moneda, pretul, cota TVA. Daca toate aceste informatii sunt completate, apasa Adauga.

Poti sa faci modificari asupra unui articol introdus pe factura (sa schimbi oricare din informatiile necesare la facturare), sa ii adaugi un discount sau sa il stergi.

Pe masura ce adaugi alte articole, valorile Total fara TVA, Total TVA si Total se actualizeaza automat.

La final, poti adauga discount pe intreaga factura, observatii suplimentare sau informatiile legate de delegat.

Inainte de a salva factura, o poti vizualiza si schimba modul in care arata, iar dupa salvare, o poti trimite direct pe email clientului tau.

Emiterea facturii se poate face:

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback