Adaugare produs/serviciu pe factura

In acest articol

Pentru ca un produs/serviciu sa poata fi adaugat pe factura, este obligatoriu ca toate campurile asociate sa fie completate: Cod (daca folosesti), U.M., Cantitate, Pret, Cota TVA (daca esti platitor).

Selectarea produselor/serviciilor

Exista mai multe posibilitati de selectare a produsului de adaugat pe factura (unele dintre ele presupun utilizarea codurilor de produs).

Introduci produse pe factura daca nu folosesti coduri de produs:

  • deschizand lista derulanta din campul Denumire produs/serviciu. Daca apesi pe sageata din campul Denumire produs/serviciu, se afiseaza lista de produse cu denumirea inregistrata pe care le poti selecta printr-un simplu click:

  • introducand manual cateva litere din denumirea produsului tau. In acest caz, SmartBill afiseaza produsele ce contin caracterele introduse:

Introduci produse pe factura daca folosesti coduri de produs:

  • introducand codul produsului, in campul Cod, Dupa ce ai introdus codul de produs, programul afiseaza un mesaj care iti cere sa confirmi adaugarea produsului pe factura

  • folosind un scanner pentru coduri de bare, produsul se adauga automat pe document, cu cantitate 1.

Informatiile obligatorii pentru produsele facturate

Nu poti adauga pe factura un produs/serviciu daca nu sunt completate toate campurile din dreptul denumirii. Butonul Adauga, cel care iti permite sa „introduci” produsul pe factura, se activeaza doar in momentul in care se indeplineste aceasta conditie.

Cod: daca folosesti cod de produs, trebuie ca acesta sa fie completat. O poti face direct aici daca nu este preluat automat, odata cu selectarea produsului/serviciului.

U.M.: poate fi completata manual sau selectata din lista celor care sunt definite in SmartBill.

BINE DE STIUT!

SmartBill adauga automat unitatea de masura (U.M.) asa cum a fost introdusa initial pe documentul de intrare. Poti selecta o alta unitate de masura cu care este inregistrat produsul sau poti adauga alta noua, cu rata de conversie. Mai multe despre unitatatea de masura, aici.

Cantitate: la selectarea unui produs, se completeaza automat cifra 1. Ea poate fi modificata prin completarea altei cifre sau cu ajutorul butoanelor + si – atasate campului. Poti avea cantitati cu minus, dar nu poti avea 0.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback