Selectarea gestiunii

In acest articol

Campul Gestiune

La emiterea facturii este important sa selectezi corect gestiunea din care fac parte produsele tale (atunci cand ai mai multe gestiuni). Campul Gestiune este in directa legatura cu optiunea Descarca gestiunea la finalizarea facturii. Aceasta optiune este bifata automat (implicit) pe toate facturile noi.

ATENTIE!

Iti recomandam sa emiti toate facturile cu descarcare din gestiune, pentru o evidenta a stocurilor cat mai corecta.

Selectarea gestiunii in campul dedicat din pagina de facturare este „solicitata” doar daca ai create mai multe gestiuni. In cazul in care lucrezi cu una singura, ea este implicita.

Facturarea unui produs cu descarcare din gestiune

Dupa selectare gestiunii, in campul Denumire produs/serviciu vor fi afisate doar produse care se afla in respectiva gestiune.

Stocul pe care produsul il are in gestiunea selectata este vizibil in lista derulanta din Denumire produs/serviciu, dar si sub respectivul camp, dupa selectarea produsului. Astfel, e usor sa stii daca ai suficient stoc pentru vanzare.

Atunci cand incerci sa adaugi pe factura o cantitate mai mare decat ai in stoc, aplicatia nu iti permite si afiseaza un mesaj care te anunta despre aceasta situatie.

Facturarea unui produs fara descarcare din gestiune

In cazul in care vrei sa facturezi un produs care are un stoc insuficient, poti debifa optiunea Descarca gestiunea la finalizarea facturii.

In felul acesta, aplicatia nu scade produsele facturate din gestiune, stocul inregistrat acolo ramane neschimbat si la salvarea facturii, iar in partea de sus afiseaza un mesaj de notificare:

Aceste documente au un statut special si pot fi identificate usor in raportul Documente fara descarcare de gestiune.

Stocurile facturare fara scaderea gestiunii pot fi scazute ulterior din gestiune (dupa inregistrarea unor receptii sau a unor ajustari care corecteaza posibilele erori aparute). Mai multe despre aceasta situatie aici.

ATENTIE!

Iti recomandam, in cazul in care ai o factura cu multe repere si doar unul dintre ele are stoc insuficient, sa il facturezi separat fara descarcare de gestiune. In felul acesta, stocurile tale vor fi mai exacte. 

Facturarea Fara gestiune

In campul Gestiune, poti selecta optiunea Fara gestiune.

Poti face asta pentru:

  • Servicii: ele nu sunt inregistrate pe gestiune si nu au un stoc
  • Produse: la adaugarea pe factura, trebuie sa debifezi optiunea Descarca gestiunea la finalizarea facturii.

Gestiunea la adaugarea produselor prin scanare

Daca adaugi pe factura produsele prin scanarea codurilor de bare, atunci e bine sa stii urmatoarele detalii:

  • Daca produsul scanat se gaseste intr-o singura gestiune cu stoc suficient, atunci se sugereaza gestiunea respectiva
  • Daca se gaseste intr-o singura gestiune si nu este stoc suficient, atunci se emite mesaj de avertizare lipsa stoc
  • Daca produsul se gaseste in mai multe gestiuni, atunci se sugereaza gestiunea din care s-a facut ultima vanzare din produsul respectiv. Daca nu s-a efectuat nici o vanzare din articolul respectiv se propune gestiunea din care s-a efectuat cea mai recenta vanzare, cu conditia ca produsul scanat sa se gaseasca in gestiunea respectiva
  • Daca nu a fost efectuata niciodata vreo vanzare si produsul scanat se gaseste in mai multe gestiuni, se afiseaza un mesaj, iar utilizatorul poate sa aleaga gestiunea din care doreste sa scada stocul:

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback