Trimiterea documentului catre client

In acest articol

Trimiterea documentului

Un documenl emis poate fi transmis clientului fie prin e-mail, fie prin Reteaua SmartBill (daca clientul tau are si el un cont SmartBill), fie prin ambele canale.

  • din pagina de vizualizarea documentului de la butonul Trimite clientului
  • din lista de Actiuni din dreptul documentelor aflate in Documente emise > Facturi

In ambele situatii, o sa se deschida fereastra Trimite catre client in care poti selecta metoda de trimitere si completa adresele de emal (stanga) si vizualiza mesajul pe care il trimiti (dreapta).

Factura poate fi trimisa printr-un e-mail, dar si prin Retea (mai multe despre trimiterea prin retea, aici). Implicit, ambele optiuni sunt selectate. 

De la – informatiile se preiau automat din meniul Contul meu > Informatii cont – campurile Nume si Prenume. Poti modifica sau schimba cu un alt nume.

BINE DE STIUT!

Daca ai mai multi utilizatori inregistrati in cont, in sectiunea De la va fi afisat numele si prenumele completat in cont de fiecare utilizator in parte.

Catre – adresa de email a clientului. Se precompleteaza automat daca adresa de email este completata in datele clientului pe factura (implicit in Nomenclatoare > Clienti). Poti completa mai multe adrese de email catre care sa trimiti factura, despartite prin “,” sau “;”.

CC – aici poti completa o alta adresa de email catre care doresti sa transmiti mesajul, adresa care este vizibila pentru destinatarul initial.

BCC – si aici poti completa o adresa de email la care doresti sa trimiti factura, dar care nu este vizibila pentru alti destinatari ai emailului.

In dreapta, se afiseaza mesajul standard sau cel pe care l-ai stabilit in Configurare > Email.Daca doresti sa il modifici strict pentru documentul pe care il transmiti in acel moment, foloseste Modifica mesaj. Schimbarea nu se pastreaza in viitor.

Pentru a modifica mesajul pe viitor, foloseste Configureaza email. Mai multe despre asta, aici.

Optiunea Atasat: Factura (serie/numar).pdf – este bifata doar daca ai ales sa folosesti serverul propriu de email.

Cum vad daca au fost trimise documentele?

Faptul ca un document a fost trimis pe email este vizibil in: 

  • rapoartele documentelor emise, langa status. "plicul" indica faptul ca s-a trimis email, iar "ochiul" ca acesta a fost deschis de client

  • pagina de vizualizare a unui document trimis, deasupra facturii prin aparitia plicului, respectiv a ochiului
  • in bara laterala a facturi vizualizate, in zona de Informatii

Acceseaza sectiunea Mesajele mele – aici se afiseaza un mesaj de eroare daca factura nu s-a trimis cu succes catre clientul tau.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback