Salvarea recurentei

Recurenta nu are statut de ciorna. Daca in celelalte pagini de emitere a documentelor exista butonul Spre salvare factura, in cazul acesta avem butonul Salveaza factura recurenta.

La salvare, vei fi dus in pagina de vizualizare a facturii de unde o poti exporta, tipari sau trimite pe mail.

Tot aici sunt disponibile Optiuni document, echivalente cu cele de pe factura.

La configurarea facturilor recurente, nu ai posibilitatea de a alege modelul favorit pentru acest tip de facturi. Modelul facturilor recurente este cel pe care il folosesti in mod curent pentru facturile obisnuite, in functie de seria pe care le emiti.

ATENTIE!

Campurile Gestiune si Descarca gestiunea la finalizarea facturii nu sunt afisate la configurarea recurentelor. Facturile recurente se emit FARA descarcare din gestiune.

Pentru a descarca gestiunea, acceseaza Rapoarte > Gestiunea stocului > Documente fara decarcare gestiune de unde poti face acest lucru manual, pentru fiecare factura in parte. Identifici factura (poti folosi filtrele raportului pentru asta) si selectezi optiunea Descarca gestiune din coloana Actiuni. Urmatorul pas este sa alegi gestiunea din care scazi stocul.

Daca descarcarea din stoc s-a efectuat cu succes, in partea de sus a paginii se afiseaza un mesaj de confirmare:

Poti oricand sa revii asupra documentului recurent. Vei putea opera modificari in Documente emise > Documente recurente din coloana de Actiuni – prin Modifica.

ATENTIE!

Modificarea recurentei se va produce de la momentul salvarii acesteia, nu va functiona retroactiv si nu se vor afisa modificarile nici in Rapoarte > Documente recurente.

Exista un raport special, dedicat acestui tip de facturi: Documente emise > Documente recurente.

Ele pot fi identificate si in Documente emise > Facturi dupa un simbolul specific – doua sageti curbate intr-un cerc.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback