Setarea soldului initial

Poti accesa registrul de casa din meniul principal:  Incasari si plati > Vizualizare registru casa.

Prima data cand accesezi registrul de casa, aplicatia afiseaza un mesaj de atentionare pentru setarea soldului initial.

Daca alegi  Da, se deschide fereastra in care inregistrezi soldul.

Daca alegi sa NU setezi soldul initial la prima accesare a registrului de casa, poti seta soldul initial mai tarziu, apasand pe butonul Seteaza sold initial.

ATENTIE!

Daca ai efectuat o operatiune cu numerar inainte de setarea soldului initial, acea operatiune nu se inregistreaza automat in registrul de casa.

Seteaza soldul initial in registrul de casa la data dorita, cu valoarea dorita (conform actelor contabile) si pentru fiecare moneda dorita.

In campul corespunzator monedei sunt disponibile urmatoarele valute: RON, EUR, USD, GBP, CAD, AUD, CHF, TRY, CZK, DKK, HUF, MDL, SEK, BGN, NOK, JPY, EGP, PLN, RUB. 

Soldul initial introdus in program poate avea valoarea 0 sau poate fi mai mare ca 0. Aplicatia SmartBill nu permite introducerea unui sold negativ in registrul de casa.

In SmartBill, poti avea evidenta tranzactiilor in numerar efectuate in moneda straina pentru ca registrul de casa este disponibil si in valuta. Daca realizezi plati sau incasari in moneda straina ai evidenta registrului de casa pe tipurile de valuta in care realizezi tranzactii.

Pe scurt, ai evidenta clara a casei pe fiecare moneda in parte.

Dupa ce ai introdus soldul initial, operatiunile cu numerar efectuate incep sa se inregistreze automat in registrul de casa.

Daca nu a fost setat soldul initial, atunci il poti seta la:

  • prima emitere de NIR cu plata prin chitanta sau bon fiscal (numerar)
  • prima inregistrare de cheltuiala cu plata prin chitanta sau bon fiscal (numerar)
  • prima plata a unui document din rapoartele Documente furnizori si Situatia platilor prin chitanta sau bon fiscal (numerar)

La salvarea documentului va aparea fereastra pentru setarea soldului initial pe moneda respectiva.

La setarea soldului, ca urmare a emiterii primului document cu impact asupra registrului de casa, moneda platii este setata implicit si nu poate fi schimbata.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback