Eventuale probleme la registrul de casa

Am efectuat o incasare in numerar si nu o vad in registrul de casa. De ce?

Incasarile si cheltuielile in numerar emise pe firma ta se inregistreaza automat in registrul de casa dupa setarea soldului initial.

Daca ai efectuat o operatiune cu numerar inainte de setarea soldului initial, acea operatiune nu se inregistreaza automat in registrul de casa.

In cazul acesta, daca vrei sa ai aceste operatiuni in registrul de casa, le poti adauga ca operatiuni manuale, dar nu uita sa selectezi data corespunzatoare.

Am emis o chitanta pentru o factura, insa operatiunea imi apare dublata in registrul de casa. De ce?

Verifica daca in registrul de casa ai o inregistrare dubla a operatiunii. Aceasta situatie poate aparea daca chitanta este adaugata automat in registru, in urma emiterii, si ulterior este inregistrata si manual.

Acceseaza Incasari si plati > Operatiuni casa si aplica aici cateva filtre pentru a identifica si compara usor cele doua inregistrari.

Odata identificate cele doua inregistrari, un indiciu ca o inregistrare este adaugata manual, iar alta automat in urma emiterii chitantei, sunt optiunile din partea dreapta.

Operatiunea inregistrata manual are disponibila si optiunea de stergere (x) pe langa cea de editare.

Operatiunea adaugata automat are disponibila doar optiunea de editare. O chitanta poate fi stearsa doar din Documente emise > Incasari daca este ultima chitanta emisa pe seria implicita.

De ce nu imi apar in Registrul de casa bonurile fiscale emise din SmartBill?

Daca ai configurat o casa de marcat in aplicatie si emiti bonurile fiscale direct din SmartBill, verifica meniul Configurare > Preferinte generale – aici exista optiunea Preia sumele in registrul de casa pe baza Raport Z. Cand este selectata, bonurile emise nu se mai vad direct in registrul de casa. Inregistrarea vanzarilor in registru de casa se face pe baza Raportului Z, pe care il adaugi la sfarsitul zilei.

Daca doresti insa ca in registrul de casa sa fie afisate bonurile fiscale ca operatiuni distincte, acceseaza Configurari si debifeaza optiunea de mai sus, apoi salveaza modificarea operata.

Debifarea acestei optiuni va duce la afisarea in registrul de casa a urmatoarelor bonuri fiscale emise din SmartBill. Nu se vor afisa bonurile fiscale emise anterior!

ATENTIE!

Prin retiparirea unui BF se genereaza un nou numar pe al doilea BF tiparit pe casa de marcat si automat se inregistreaza inca o data in Raportul Z.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback