Informatiile din registrul de casa

In acest articol

ATENTIE!

Incasarile si cheltuielile in numerar emise pe firma ta se inregistreaza automat in registrul de casa dupa setarea soldului initial. Daca ai efectuat o operatiune cu numerar inainte de setarea soldului initial, acea operatiune nu se inregistreaza automat in registrul de casa.

Structura registrului de casa

In registrul de casa sunt disponibile incasarile si platile cu numerar inregistrate in program.

Modul standard de afisare a informatiilor cand accesezi Registrul de casa este cu filtrare pe luna curenta, dar poti schimba perioada de afisare apasand pe calendar.

Operatiunile sunt afisate pe zi, in ordine cronologica. Pentru fiecare zi in care sunt inregistrate operatiuni, se afiseaza soldul initial si soldul final.

Soldul de casa al zilei precedente se reporteaza, dupa caz, pe primul rand al registrului de casa pentru ziua in curs.

Raportul va afisa urmatoarele informatii:

  • Numar document: numarul (sau numarul si seria) documentului pe care il inregistrezi
  • Tip operatiune: denumirea operatiunii (bon fiscal, Raport Z, chitanta sau sold)
  • Utilizator: numele utilizatorului care a emis documentul sau a inregistrat operatiunea
  • Explicatie: informatii suplimentare cu privire la operatiune
  • Incasari: suma incasata
  • Plati: suma platita
  • Sold: valoarea soldului
  • Actiuni: Modificare

In functie de preferinta, in coloana Explicatii, poti selecta la Continut explicatii doua optiuni: afiseaza tipul operatiunii si afiseaza numele clientului. In primul caz, este adaugat tipul operatiunii, iar in al doilea caz, numele clientului (atunci cand acesta este disponibil – daca ai facut o plata cu bon fiscal, fara factura, acesta nu va fi precizat).

Tot aici, poti selecta optiunea de afisare doar a valorii cumulate a bonurilor fiscale emise. In acest caz, toate vor fi afisate pe o singura linie.

ATENTIE!

Nu uita, modul in care sunt afisate informatiile in registrul de casa depind de optiunea Preia sumele in registul de casa pe baza Raport Z pe care ai selectat-o in Configurare > Preferinte generale.

Daca lucrezi cu documente de incasare si plata in valuta si tii evidenta registrului de casa si in valuta, selecteaza moneda in care vrei sa vizualizezi registrul de casa, din dreapta sus.

Optiunile de export ale registrului de casa

Registrul de casa poate fi exportat in format PDF sau Excel. Optiunea este disponibila in dreapta sus, langa selectorul monedei. Moneda registrului de casa apare in denumirea fisierului PDF la salvarea documentului pe calculatorul tau.

Pentru exportul PDF, ai de ales intre 3 formate ale registrului:

  • formularul 14-4-1A - registrul de casa este generat pentru fiecare zi in parte. In lateralul documentului, sunt disponibile sageti pentru a vizualiza, pe rand, fiecare zi in registru:

  • formularul 14-4-7/bA - registrul de casa este generat pentru o perioada selectata de catre utilizator:

  • pentru o perioada cu sold la finalul fiecarei zile. In aceasta forma, sunt disponibile sageti pe lateralul paginilor daca registrul de casa este afisat pe mai multe pagini:

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback