Ce este raportul Tranzactii bancare?

Acest raport iti ofera imaginea centralizata a incasarilor si a platilor efectuate prin banca. Practic, este echivalentul registrului de casa pentru operatiunile bancare. El este disponibil in meniul Incasari si plati > Tranzactii bancare.

BINE DE STIUT!

Un aspect foarte important al raportului este ca permite preluarea tranzactiilor bancare sau importul extraselor bancare in SmartBill, iar aceaste operatiuni asigura rapiditate si siguranta la inregistrarea acestor date.

Raportul afiseaza tranzactiile in functie de contul IBAN selectat cu statusul/modul de lucru al acestuia. In functie de activitatea ta, selectorul conturilor bancare poate avea doua sectiuni: Mod de lucru principal si Mod de lucru secundar. Mai multe informatii despre asta in Afisarea informatiilor in Tranzactii bancare.

In Extrase cont, operatiunile care se inregistreaza sunt:

  • Incasari clienti: incasarile efectuate pe baza facturilor emise catre clienti
  • Plati furnizori: plati efectuate pe facturi primite de la furnizori (marfa sau alte cheltuieli ale firmei)
  • Plati diverse: diverse comisioane si plati catre banca, la adaugarea lor se va inregistra atat o plata cat si o cheltuiala de tip Comisioane bancare, avand ca furnizor banca la care este deschis contul
  • Transferuri – incasari: diverse incasari care nu se incadreaza in incasari de la clienti (din transferuri din alte conturi ale firmei de exemplu)
  • Transferuri – plati: diverse plati care nu se incadreaza in plati furnizori sau plati diverse (transteruri catre ale conturi ale firmei).

Raportul poate fi generat pe rand, pentru fiecare cont bancar. In Filtrare, in campul IBAN, se gasesc toate conturile bancare salvate in Configurare > Conturi bancare.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback