Rapoartele documentelor emise

Sectiunea Documente emise din meniul principal cuprinde rapoarte dedicate tuturor categoriile de documente ce se pot emite din SmartBill. Aici vei putea gasi toate documentele pe care le-ai emis, grupate in rapoarte flexibile care fac extrem de usoara identificarea acestora.

Iata care sunt caracteristicile comune tuturor acestor rapoarte.

Navigare pe pagini

In coltul din dreapta, sus, sunt disponibile informatii despre numarul de inregistrari identificate, in functie de perioada selectata si filtrele aplicate. Daca documentele sunt afisate pe mai multe pagini, ai aici optiunea de a naviga usor intre ele.

EXEMPLU

In imaginea de mai jos ne este indicat faptul ca sunt afisate documentele de la 1 la 30 dintr-un total de 44 gasite.

Numarul de documente care se poate afisa pe o singura pagina se stabileste din coltul din stanga jos prin editatea cifrei. Ne asemenea, navigarea dintr-o pagina in cealalta se poate face si din partea dreapta jos.

Periodizare si filtrari

Toate rapoartele pot fi generate in functie de criteriile pe care le doresti.

Intervalul de timp pentru care intentionezi sa afisezi raportul se stabileste rapid, prin alegerea unei perioade predeterminate (Ieri, Sapt. Curenta, Luna trecuta etc), prin alegerea manuala a unei perioade cu ajutorul calendarului sau prin editarea directa a datei.

Exista si posibilitatea de a face filtrari exacte in functie de numeroase criterii. Fiecare filtru este configurat in conformitate cu criterii relevante pentru fiecare tip de document. Asadar, acestea vor fi diferite in functie de raportul in care te afli.

Ordonarea documentelor

EXCEPTIE

Aceasta optiune este disponibila doar in rapoartele: Facturi, Incasari, Proforme si Avize.

In mod implicit, la accesarea oricarei sectiuni din Documente emise (pe tip de document emis), sunt afisate documentele in ordinea in care ele au fost emise.

Poti ordona raportul, dupa preferinte:

  • Alfabetic – daca apesi pe coloana Client, ordoneaza alfabetic, dupa denumirea clientilor (A – Z). Daca apesi inca o data pe coloana Client, ordonarea se face in sens inverz (Z – A)
  • Cronologic – daca apesi fie pe coloana Data emiterii, fie pe coloana Data scadentei, se ordoneaza de la cel mai vechi document, la cel mai recent. Daca mai apesi inca o data se va inversa ordinea.
  • Dupa valoare – daca apesi pe coloanele corespunzatoare valorilor (cu sau fara TVA), documentele se ordoneaza crescator. Inca o apasare si se vor ordona descrescator.

Coloana dupa care s-a facut ordonarea si sensul acesteia este indicata de sageata care apare in dreptul denumirii ei.

Exportul

Ai posibilitatea de a exporta aceste rapoarte in diferite formate. Cel mai frecvent este exportul sub forma unui fisier Excel, dar pentru Facturi si Receptii de la furnizori exista si exportul in format PDF.

EXCEPTIE

Raportul Documente emise > Facturi suporta exporturi ce pot fi preluate in aplicatia de contabilitate SmartBill Conta sau Saga. Vezi mai multe aici.

Rapoartele Inventare si Documente recurente nu se pot exporta.

Modul Fullscreen

Pentru a afisa informatiile pe tot ecranul, foloseste optiunea Fullscreen, din dreapta sus

In varianta Fullscreen, nu se mai afiseaza meniul principal si antetul aplicatiei. Iesi din modul Fullscreen apasand iconita X din dreapta, sus.

Vizualizarea si printarea

Daca documente emise (seria si numarul acestora) sunt afisate in raport cu culoarea albastra, la o simpla apasare, le poti vizualiza.

Daca bifezi casuta din dreptul documentului, deasupra listei, langa filtrare, va aparea iconita „imprimanta” care permite printarea acestuia.

Poti face si printari multiple. Daca bifezi mai multe documente si apesi printeaza document se vor printa toate pe care le-ai selectat.

BINE DE STIUT!

  • Se pot printa doar documentele care sunt emise in SmartBill nu si cele care sunt doar inregistrate aici: OP-uri, extrase, mandate postale etc. 
  • Documentele salvate ca ciorna nu se pot selecta, si nici tipari!

ATENTIE!

Daca folosesti o imprimanta mobila conectata cu aplicatia SmartBill Android, documentele emise pe mobil nu pot fi tiparite decat pe acel tip de imprimanta.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback