Raportul Inventare

In acest articol

Inventarele emise se gasesc in Documente emise > Inventare.

Structura raportului

In acest raport poti vedea Inventarele emise in SmartBill, atat cele anulate, cat si ciornele.

Poti vedea rapid informatii despre gestiunea pe care s-a emis inventarul, data de finalizare a inventarului si valoarea diferentelor de pe inventar. Mai multe detalii despre inventar, aici.

Pe coloana Descriere sunt afisate informatiile pe care le-ai completat la emitere, in campul Scurta descriere. Astfel, poti completa note interne, ce nu vor fi afisate pe documentul finalizat/tiparit.

Ca si in celelalte rapoarte de documente emise, poti aplica filtre pentru a identifica mai usor un inventar.

Actiuni in raportul Inventare

Poti opera urmatoarele Actiuni asupra unui inventar salvat:

Daca selectezi Modifica pentru un inventar, se afiseaza un mesaj care te lasa sa optezi pentru continuarea sau nu a operatiunii care va afecta documentele care contin produsele inventariate.

Prin optiunea Anuleaza, se anuleaza toate modificarile corespunzatoare coloanei Faptic a inventarului – cantitatile produselor revin la cele initiale, din coloana Scriptic.

Anulare: se anuleaza toate modificarile corespunzatoare coloanei Faptic, iar stocurile se recalculeaza conform stocului scriptic. Daca nu exista stoc suficient pentru unul sau mai multe produse de pe inventar, anularea nu poate fi procesata, iar un mesaj te avertizeaza asupra documentelor emise intre timp si care ar genera stocul negativ

ATENTIE!

Un inventar anulat poate genera modificari ale stocurilor!

Daca inventarul a inregistrat modificari de stoc (coloana Faptic diferita de Scriptic) pentru anumite produse, dupa anulare se recalculeaza stocurile conform coloanei Scriptic si pentru documentele emise ulterior inventarului.

Daca nu exista stoc suficient pentru unul sau mai multe produse de pe inventar, anularea nu poate fi procesata si se afiseaza urmatorul mesaj de eroare.

Un inventar anulat se evidentiaza in raport prin eticheta corespunzatoare. O data anulat, din coloana Actiuni poti vizualiza documentul, il poti restaura sau il poti sterge.

Daca restaurezi un inventar anulat, se opereaza din nou modificarile asupra stocurilor de produse, asa cum ai completat datele la emiterea inventarului.

Orice inventar are disponibila optiunea Sterge – seria de inventare este una interna, pentru care nu se emite Decizia de inseriere, si care nu poate fi editata/modificata (este alocata automat de SmartBill).

Prin stergerea unui inventar stocul produselor de pe acesta revine la valoarea initiala. Un inventar poate fi sters numai daca stocul produselor din coloana Scriptic a inventarului exista integral in aplicatie.

Creezi un inventar in stadiul de ciorna cand accesezi meniul de emitere al inventarului si selectezi gestiunea pe care efectuezi inventarul. Inventarul in stadiul de ciorna este singurul document - ciorna caruia i se aloca un numar pe serie, inainte de finalizare.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback