Generare aviz si NIR la Transfer intre gestiuni

Daca gestiunile implicate in transfer se afla la adrese diferite, este nevoie sa emiti si un Aviz de insotire a marfii – bifeaza optiunea Genereaza Aviz din gestiunea predatoare si NIR in gestiunea primitoare.

Documentul pe baza caruia se inregistreaza transferul este Procesul verbal de transfer (PVT). PVT nu este document justificativ. Are doar rol centralizator al valorilor din gestiunea care preda si gestiunea care primeste.

Pentru aceasta situatie, se emit automat 3 documente:

  • Proces verbal de transfer – un document in care sunt vizibile informatii legate de ambele gestiuni dar pe baza caruia nu se fac modificari ale stocurilor
  • Aviz – pentru descarcarea produselor din gestiunea predatoare (numarul 1)
  • NIR – pentru incarcarea produselor in gestiunea primitoare (numarul 2)

BINE DE STIUT!

Aceasta optiune este bifata implicit in cazul in care cel putin o gestiune este de tip global valorica. Doar in cazul in transferul are loc intre doua gestiuni cantitativ valorice optiunea nu este impusa, dar si in acest caz, daca gestiunile au adrese diferite, la salvarea transferului, o sa fie afisat un mesaj care recomanda emiterea celor doua documente. Daca apesi Da transferul se face fara aviz si NIR.

In momentul in care bifezi optiunea Genereaza Aviz din gestiunea predatoare si NIR in gestiunea primitoare, in partea de sus a meniului este afisat urmatorul mesaj:

De asemenea, vor aparea campuri aditionale in fereastra de transfer:

  • Serie si numar AVIZ: serie si numar gestionate de utilizator. Coincide cu data transferului si nu poate fi editata manual. Daca se modifica data transferului, se va modifica automat si data avizului
  • Serie si numar NIR: serie si numar gestionate de utilizator. Poate fi data transferului sau orice data ulterioara transferului. Nu poate fi data anterioara transferului

Daca gestiunile (de tip cantitativ valorice) intre care faci transferul sunt inregistrate in meniul Nomenclatoare > Gestiuni, la aceeasi adresa si tu ai bifat optiunea Genereaza Aviz din gestiunea predatoare si NIR in gestiunea primitoare, se afiseaza mesajul:

Daca apesi Da, se va genera doar un Bon de transfer.

BINE DE STIUT!

Poti modifica oricand adresele gestiunilor, in meniul Nomenclatoare > Gestiuni, pentru a avea genera documente conform realitatii.

Dupa finalizarea transferului, se afiseaza documentul de baza – Procesul verbal de transfer, dar poti vedea usor, printr-un simplu click, celelalte doua documente: Aviz si NIR.

Pe Procesul verbal de transfer exista doua sectiuni specifice pentru preturile produselor transferate: Din gestiunea predatoare si In gestiunea primitoare.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback