Informatii necesare pentru completarea transferului intre gestiuni

In acest articol

Informatiile obligatorii pe Transfer intre gestiuni

Gestiunile

Trebuie sa alegi dintre gestiunile pe care le ai deja configurate in Nomenclatoare > Gestiuni gestiunea din care transferi stocul (in campul Din gestiunea) si gestiunea in care transferi stocul (in campul In gestiunea). De pe prima se va scadea stocul, iar pe cea de-a doua va fi incarcat.

Serie document

Ca toate documentele emise in SmartBill, documentele de transfer intre gestiuni au serie si numar:

  • Daca este un transfer intre doua gestiuni cantitativ valorice aflate la aceeasi adresa, se preia automat seria configurata in Configurare > Emitere documente > Serii pentru Bonul de transfer. Daca sunt mai multe serii, poti opta pentru una dintre ele. Este propus automat urmatorul numar liber al seriei selectate
  • Daca cel putin una dintre gestiuni este de tip global valorica sau gestiunile cantitativ valorice se afla la adrese diferite, atunci se va emite un Procesul verbal de transfer (PVT) cu o seria interna, alocata automat de aplicatie. Seria PVT nu poate fi modificata.

BINE DE STIUT!

Pentru seriile Bonului de transfer trebuie sa se emita decizii de inseriere (din pagina Configurare > Serii documente). Pentru seria PVT nu se completeaza decizie de inseriere.

Data emiterii: un document nou se emite cu data curenta. Poti modifica data manual, cu o data din trecut sau viitor.

Precizie: se afiseaza la emiterea bonului de transfer doar daca ai bifat ca folosesti calcule (pentru preturi, totaluri) cu mai mult de 2 zecimale in meniul Configurare > Preferinte Personale.

Denumire: in lista derulanta din acest camp se afiseaza produsele din gestiunea selectata. In dreptul lor este indicat stocul disponibil la zi.

Produsul selectat este preluat impreuna cu codul (daca lucrezi cu coduri produs) si unitatea de masura (asa cum este inregistrata in nomenclator), iar dedesubt este afisat stocul.

Poti introduce un produs si completand manual denumirea acestuia sau cu un cititor de bare.

Cant. transferata: in acest camp introduci cantitatea pe care o transferi in gestiunea primitoare. Poti transfera produse numai daca ai un stoc suficient in gestiunea care preda!

Dupa ce ai terminat de completat datele pentru produs, apasa butonul Adauga.

Campuri optionale

Campurile din partea de jos nu trebuie completate, dar sunt relevante pentru a avea un control mai bun asupra proceselor pe care le desfasori.

Comanda sau proiect: poti completa numarul comenzii sau proiectului pentru care emiti transferul.

Mentiunile sunt observatii care vor fi afisate pe document in timp ce Comentariile interne sunt vizibile doar in aplicatie.

Poti completa gestionarul (cel care preda produsele), primitorul (cel care primeste bucurile) si mentiuni care pot fi diverse informatii ce privesc destinatia produselor.

Optiuni produse

Ai doua optiuni disponibile in partea dreapta a produselor adaugate pe bonul de consum: Modifica si Sterge.

Modifica („creion”): deschide fereastra Modificare produs in care poti edita oricare dintre informatiile legate de produsul adaugat pe transfer.

Sterge (X rosu): va elimina produsul de pe transfer.

Daca ai terminat de completat toate datele, apasa Spre salvare transfer pentru a ajunge in fereastra de previzualizare/ciorna a transferului.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback