Operarea inventarului

Odata ce lista de inventariere a fost creata urmeaza sa inregistrezi stocul disponibil.

Acceseaza documentul Inventar din raportul Documente emise > Inventare (in stadiul de ciorna).

Adaugarea stocului scriptic se poate face:

  • prin editare manuala a cantitatilor (dublu click pe coloana Cantitate faptica din dreptul produsului inventariat sau click pe Modifica produs („creion”) din coloana de Actiuni
  • prin preluarea automata la Cantitatea faptica a stocului din Cantitate scriptica daca apesi pe Egalizare („=”) disponibil din coloana de Actiuni

Poti naviga usor de la un produs la altul, pe coloana Cantitate faptica, folosind tasta Tab.

Cand completezi manual Cantitate faptica, se completeaza automat si campul Diferenta, dupa formula Cantitate scriptica – Cantitate faptica = Diferenta. Astfel, iti este mai usor sa verifici daca ai completat corect cantitatea faptica.

In situatia in care, pentru toate produsele, cantitatea faptica este identica cu cantitatea scriptica, ai posibilitatea de a face egalizare in masa: selecteaza toate produsele si foloseste optiunea dedicata, de langa butonul Filtrare.


BINE DE STIUT!

In orice moment, poti apasa Salveaza ciorna si sa reiei inventarul din punctul in care l-ai lasat. Poti sa revii asupra lui din Documente emise > Inventare.

La final, doar dupa ce ai completat Cantitatea faptica pentru toate produsele incluse pe lista de inventar, finalizezi inventarul de la Salveaza, din vizualizarea ciornei.

Dupa salvare, sunt afisate valorile cu diferentele constatate.

In momentul salvarii inventarului, acesta este automat operat in gestiunea stocurilor, ajustandu-se cantitatile astfel incat acestea sa corespunda situatiei constatate in urma inventarierii.

BINE DE STIUT!

Poti adauga pe inventar produse noi, pentru care nu este cazul sa emiti o receptie sau alt document de intrare. Prin produse noi ne referim la produse care nu exista in stocul din SmartBill, dar exista fizic in depozitul firmei tale.

In acest caz, va fi necesar sa completezi:

  • Pret achizitie (fara TVA) – daca inventarul este emis pe o gestiune cantitativ valorica
  • Pret achizitie (fara TVA) + Pret vanzare (cu TVA) + TVA de vanzare – daca inventarul este emis pe o gestiune global valorica
Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback