Salvarea inventarului

In acest articol

Optiuni inventar

In pagina de vizualizare a unui inventar finalizat, poti opta pentru afisarea/tiparirea a 2 documente:

  • Lista de inventar – cuprinde toate produsele inventariate
  • Proces verbal constatare diferente – lista cu produsele de pe inventar pentru care exista diferente pe acest document (cantitate scriptica-cantitate faptica)

               

Pentru ambele documente ai optiunile de export in format PDF sau Excel si de tiparire.

La Optiuni document ai posibilitatea de:

  • Modificare: esti readus in pagina de emitere a inventarului unde poti face modificari. Modificarile operate se vor reflecta imediat pe toate documentele care contin produsele inventariate
  • Stergere: stocul produselor de pe acesta revine la valoarea initiala. Un inventar poate fi sters numai daca stocul produselor din coloana Scriptic a inventarului exista integral in aplicatie
  • Afiseaza totalurile pe produse: daca bifezi aceasta optiune, produsele care se regasesc pe preturi diferite nu vor mai fi afisate separat. Implicit, atunci cand un produs se gaseste pe stoc cu preturi diferite este afisat pe linii separate, pentru fiecare pret in parte

Afisarea in rapoarte a inventarului

Daca pe inventarul salvat ai diferente pentru produse, atunci in Miscari stocuri se afiseaza informatia corespunzatoare, fie pe Intrari, fie pe Iesiri.

Daca un produs are un stoc faptic mai mare decat cel scriptic, in Miscari stocuri, pe coloana de Intrari o sa fie vizibil numarul de bucati care a fost inregistrat in stoc cu ocazia salvarii inventarului. Daca s-a constat un minus la stocul faptic, in raport, o sa fie marcat pe coloana de Iesiri.

Pentru produsele pentru care nu s-au constatat diferente in urma inventarierii (faptic = scriptic pe inventar), in Miscari stocuri se completeaza automat valoarea “0” (zero) pe coloana Iesiri.

Inventarele, fie ca sunt salvate, fie ca sunt in stadiul de ciorna, pot fi gasite in Documente emise > Inventare. Pentru mai multe informatii despre acest raport aici.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback