Inregistrarea consumurilor la emiterea raportului de productie

Consumul aparut la emiterea unui raport de productie este completat conform retetei.

ATENTIE!

Daca produsul compus nu are o reteta, trebuie sa adaugi pe loc consumul pe care acesta il presupune. In dreptul produsului adaugat pe raport, exista optiunea Consum. Fereastra care se deschide este echivalenta cu cea in care adaugi reteta. Aici se completeaza materiile prime si cheltuielile pe care le presupune produsul. Informatiile completate aici nu se preiau pe reteta produsului. Acesta va exista in aplicatie tot fara reteta, iar la urmatoarea adaugare pe un raport de productie, trebuie completat din nou.

Utilizatorul are posibilitatea de a face editari asupra consumului (daca s-a consumat mai mult fata de reteta standard, sau, spre exemplu, pentru o editie limitata a produsului, s-a introdus o materie prima suplimentara).

Se pot face modificari pe materiile prime existente (cantitate, pierdere, gestiune de pe care se face consumul doar daca materia prima este in stoc pe acea gestiune) si pot fi adaugate sau eliminate alte costuri.

ATENTIE!

Aceste modificari nu se preiau pe reteta produsului. Ele se aplica doar pentru raportul de productie pe care faci schimbarile respective.

Editarea cantitatii sau a unitatii de masura a produsului compus adaugat in raportul de productie se face de la Modifica produs („creion”) din actiunile corespunzatoare.

Consumurile se pot salva ca ciorna sau ca document finalizat. Pe ciorne, nu sunt afisate costurile materiilor prime din cauza ca evaluarea stocului se face doar la finalizare (stocul se poate modifica intre momentul salvarii ciornei si momentul finalizarii documentului).

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback