Raport Analiza productie

Analiza productie este un raport care permite analiza costurilor de productie. Aici sunt afisate toate produsele compuse pe care le-ai produs intr-o anumita perioada de timp si costul rezultat in urma acestui proces. 

Raportul poate fi vizualizat sub 2 forme: Centralizat si Detaliat.

Raport Analiza Productie - Centralizat

In forma centralizata, raportul contine urmatoarele informatii:

  • Gestiunea: datele sunt grupate pe gestiune
  • Produsul: aici apar doar produsele compuse, grupate pe gestiuni
  • Unitate de masura: daca exista produse identice cu unitate de masura diferita, produsul se afiseaza separat pentru fiecare unitate de masura
  • Cantitate produs
  • Costul total real: este costul care rezulta de pe rapoartele de productie emise in perioada filtrata
  • Costul conform reteta: este costul conform retetei folosite la momentul emiterii raportului de productie (costul de pe reteta se calculeaza la momentul intocmirii retetei)
  • % Diferenta: se calculeaza Cost total real / Cost conform reteta - 1
    • diferenta pozitiva inseamna ca, in realitate, s-a cheltuit mai mult fata de cat reiese din reteta. Acest cost suplimentar poate aparea din cauza unei cheltuieli neprevazute care nu era inclusa in reteta (un transport suplimentar) sau ca urmare a modificarii pretului pentru materia prima in conditiile in care nu ai facut actualizarea costurilor
    • diferenta negativa inseamna ca, in realitate, s-a cheltuit mai putin fata de cat reiese din reteta

Raportul permite filtrarea dupa perioada sau produsele compuse, precum si in functie de diferenta de pe ultima coloana.

Raportul se poate exporta intr-un fisier Excel care va contine mai multe informatii fata de cele afisate direct in aplicatie.

In SmartBill se afiseaza costul total, in timp ce in fisierul Excel sunt detaliate componentele costului total atat pentru costul real, cat si pentru costul conform reteta: cost unitar, cost materii prime si cheltuieli.

Daca exista produse care au cost unitar diferit (provin din loturi diferite si au intrat in gestiune la preturi diferite), atunci, in Excel, apar pe randuri diferite pentru fiecare cost.

Raport Analiza Productie - Detaliat

In forma detaliata, raportul contine o coloana dedicata datei la care a fost emis raportul de productie si una in care sunt afisate seria si numarul documentului (cu posibilitatea de a-l vizualiza).

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback