Documentele cu link de plata

In acest articol

Dupa integraea conruli SmartBill cu mobilPay, poČ›i emite proforme, facturi si vouchere cu link de plata.

Clientii tai pot plati oricand, online prin card sumele datorate. Au nevoie doar de acces la internet si de un card valid cu disponibilul necesar pentru plata.

La emiterea documentelor (proforme/facturi/vouchere) apare posibilitatea de a bifa optiunea Permite plata cu cardul online.

Documentul emis cu optiunea de mai sus activata va contine butonul  PLATESTE CU CARDUL care deschide pagina de plata in care clientul va completa datele necesare pentru procesarea platii.

Recomandam sa trimiti clientilor tai prin mail link catre documetul emis si sa elimini atasamentul PDF. In cazul in care se face o actualizare a documentului, aceasta va aparea in timp real si pe documentul pe care clientul il deschide prin accesarea link-ului primit pe email.

Cand se fac editari pe documentele deja emise cu optiune de plata prin card online:

  • se recalculeaza suma ramasa de plata si se actualizeaza in conformitate linkul de plata atat in  rapoartele din aplicatie cat si pe factura deja trimisa prin link clientului tau.
  • acelasi comportament este implementat si in cazul adaugarii de incasari pe facturile emise cu optiunea de plata online.
  • in cazul in care o factura este incasata complet din aplicatie, linkul de plata va fi eliminat de pe factura si va aparea ca fiind platita, atunci cand clientul tau o vizualizeaza accesand link-ul primit pe mail

Daca emiti o factura sau proforma recurenta cu optiunea de plata online, toate documentele emise automat vor permite plata cu cardul online. In cazul recurentelor deja emise, optiunea de plata poate fi introdusa prin editare.

BINE DE STIUT!

  • Plata online cu cardul este permisa pentru proformele/facturile/voucherele emise in RON, EUR sau USD
  • Link-ul pentru plata cu cardul si in viewer la PLATESTE ACUM. Dupa ce plata a fost efectuata, butonul verde dispare.

  • In functie de modelul selectat pentru proforma/factura, butonul Plateste cu cardul este pozitionat diferit in document.

Daca documentul platit online prin card a fost o proforma, se emit automat factura si incasarea corespunzatoare (de tip Card Online).

In raportul de facturi, la observatii va exista mentiunea mobilPay si id-ul tranzactiei. Aceleasi mentiuni apar si in raportul incasari.

Actiuni automate in SmartBill la plata cu cardul

Daca documentul platit online prin card a fost o proforma => se emit automat factura si incasarea corespunzatoare (de tip Card Online).

In raportul Facturi emise, la observatii va exista mentiunea mobilPay si id-ul tranzactiei. 

Extras din Raport Facturi

Aceleasi mentiuni apar si in  Raportul incasari.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback