Instalarea WooCommerce 3
In acest articol
Configuratie minima necesara WooCommerce 3.0.x-3.5.3 / WordPress 4.7.x-4.9.x
Pentru a putea rula WooCommerce 3 fara probleme, este recomandat un numar minim de 128 MB de memorie pentru procesul care va rula PHP, altfel vei primi un avertisment, iar viteza magazinului online bazat pe WooCommerce 3 va fi lenta.
Versiunea platformei PHP necesara pentru WooCommerce 3 este fie >= PHP 7.0.13 sau >= 7.1.0.
Modulele de PHP necesare sunt :
- curl
- Date/Time
- DOM
- POSIX Regex
- Filter
- FTP
- GD
- Hash
- iconv
- JSON
- libxml
- mbstring
- MySQL
- OpenSSL
- PCRE
- SimpleXML
- Sockets
- SPL
- Tokenizer
- XML Parser
- XML Reader
- Zlib
In functie de modul in care ai instalat WooCommerce 3 (din browser sau din linia de comanda), treci printr-un proces care va verifica daca ai aceste module instalate. In cazul in care doresti sa vezi care sunt aceastea, poti crea un fisier info.php in directorul principal al site-ului tau cu urmatorul continut:
<?php
phpinfo();
?>
Apoi poti verifica informatiile in browser accesand: https://numele-siteului-dvs.ro/info.php
Mai multe detalii despre cum puteti optimiza magazinul online WooCommerce 3 puteti gasi pe link-ul oficial (disponibil in limba engleza): https://codex.wordpress.org/WordPress_Server_Optimization
ATENTIE!
Inainte de instalarea modulului, asigura-te ca ai configurat datele din contul SmartBill corect.
Instalare Wordpress / WooCommerce 3 folosind cPanel
Deoarece WooCommerce 3 ruleaza pe platforma PHP, exista posibilitatea de a administra serverul printr-o interfata grafica web numita cPanel - oferita de furnizorul de hosting.
In cazul in care beneficiezi de un astfel de context, poti urma pasii de mai jos pentru a instala WooCommerce 3 (platforma, nu modulul SmartBill) prin intermediului utilitarului Softaculous.
In primul rand, ai nevoie de un loc pe serverul web unde sa instalati WooCommerce 3. Acesta poate sa fie public_html sau www - care este directorul radacina al serverului dvs. sau poate sa fie un subdomeniu.
Mai jos este ilustrat exemplul crearii unui subdomeniu ca si container care va fi folosit pentru a instala WooCommerce 3. In cazul in care folosesti public_html poti ignora acest pas.
Apasa pe butonul Create si subdomeniul va fi creat. Acest pas este util si daca doresti sa testezi o noua varianta de WooCommerce 3 - avand deja un site activ - pentru a exista practic o zona de testare.
Foloseste bara de cautare pentru a identifica “softaculous”, utilitarul care ajuta la instalarea WooCommerce 3 printr-un “wizard” pas cu pas.
Dupa intrarea in Softaculous, in partea din stanga sus, folosind bara de cautare identifica “Wordpress”. Dupa selectia pachetului software, apasa I nstall Now si asigura-te ca in campul Choose the version you want to install :e selectata varianta Wordpress 4.9.9.
Choose Protocol: daca ai un certificat de securitate/criptare SSL, alegi https://, altfel alegeti http:// (pe viitor va fi nevoie sa aveti un certificat SSL care sa autentifice site-ul si detinatorul acestuia)
Choose Domain: poti alege fie numele-domeniului-dvs.ro, fie numele subdomeniului creat anterior (daca este cazul)
In Directory: poti lasa acest camp gol sau daca ai un site separat de magazinul online, poti introduce aici magazin, iar rezultatul va fi numele-domeniului-dvs.ro/magazin- locul unde se va instala WooCommerce 3
Admin username / Admin Password / First Name / Last Name / Admin email - sunt campuri importante - practic aici setezi datele de conectare in interfata de administrare.