Grupari produse
EXCEPTIE
Gruparea de produse este disponibila doar pentru cei care detin un cont SmartBill Gestiune Plus.
Grupari produse se gaseste in Nomenclatoare.
Acesta poate contine criteriile si „subcriteriile” in care se impart articolele pe care le gestionezi. Spre deosebire de cheltuieli, pentru acestea nu sunt stabilite criterii sau subcriterii de grupare pentru ca ele depind de gama de produse pe care o gestionezi (exista definita gruparea Categorii pentru a avea un exemplu, dar ea poate fi editata).
Gruparile pot fi segmentate in functie de anumite criterii de clasificare pe care le impun produsele si care pot, la randul lor, sa aiba propriile subcategorii. Aceasta diviziune nu este obligatorie. Pot exista grupari care sa nu aiba definite elemente subordonate.
EXEMPLU
Un magazin care vinde articole de imbracaminte poate avea urmatoarea structurare a gruparilor:
Destinatar – (Grupare parinte)
- Femei
- Barbati – (Grupare copil)
- Copii
2. Categorie
- Incaltaminte
- Imbracaminte
- Accesorii
- Diverse
3. Tipologie
- Casual
- Sport
- Alergare
- Sporturi de iarna – (subgrupare)
Pentru a inregistra criteriile, trebuie sa apesi +Grupare si sa scrii denumirea. Dupa ce Salvezi categoria, aceasta se va regasi in lista din partea stanga. Poti adauga maxim 10 astfel de grupari. Fiecare poate fi stearsa sau modificata.
Atunci cand selectezi una dintre gruparile definite (ea se activeaza si va avea culoarea albastra). In zona din partea dreapta, butoanele care permit adaugarea unor clase „imprumuta” denumirea acesteia. In acest fel, este indicat cui se va subordona categoria copil.
Categoriile copil sunt inregistrate in partea dreapta a ecranului sub denumirea gruparii. Ele sunt ordonate alfabetic si nu exista o limitare a numarului lor.
Si ele pot fi sterse si modificate sau li se pot subordona subcategorii. Aceasta operatiune se poate face:
- de la butonul care permite adaugarea unei categorii (cel plasat in coltul din dreapta sus). In acest caz, in campul Parinte, trebuie sa selectezi o clasa din lista. Categoria pe care o inregistrezi va fi subordonata acesteia, va avea statut de Copil al acelui Parinte
- prin selectarea butonului + din coloana de Actiuni din dreptul fiecarei clase din lista. In fereastra care permite denumirea subclasei, Parintele este deja selectat. Acestea nu pot avea, la randul lor, alte subdiviziuni
EXEMPLU
In imaginea de mai jos, avem Gruparea (parinte) TIP PRODUS, Subgrupare (copil) BLUZA, Subclasa PE GAT.
Daca redenumesti o grupare, clasa sau subclasa in Nomenclator, aceasta modificare se va reflecta si pe produsele grupate deja.
Daca incerci sa introduci o grupare, clasa sau subclasa care exista deja, o sa primesti un mesaj care te avertizeaza asupra acestui fapt.
Butonul de filtrare din pagina permite filtrarea in cadrul unei singure grupari. Se pot identifica, in aceeasi cautare, clase, dar si subclase. Acestea din urma vor fi afisate impreuna cu parintele de care sunt legate.
ATENTIE!
Daca stergi o grupare, se vor sterge automat si toate clasele care au fost stabilite pentru aceasta.