Informatii necesare pentru completarea inventarului

Durata inventarului 

In SmartBill inventarul se emite implicit pe ziua curenta. Ai insa posibilitatea de a selecta manual durata inventarului, pentru perioada dorita.

Gestiunea

In acest camp, vezi lista gestiunilor, asa cum le-ai configurat in Nomenclatoare > Gestiuni. Poti sa emiti inventarul pe una sau mai multe gestiuni sau doar pe cateva produse.

In momentul in care ai selectat gestiunea dorita, inventarul se salveaza automat in stadiul de ciorna, iar in partea de sus a paginii se afiseaza mesajul:

Scurta descriere

Informatiile completate aici le regasesti in Documente emise > Inventare in coloana Descriere si nu sunt afisate pe documentul final de inventar.

Nr. doc

Acest camp este completat automat de catre SmartBill, in ordine cronologica, pe masura ce emiti mai multe inventare din aplicatie. Numarul poate fi modificat manual, dar  nu poti avea doua inventare cu acelasi numar.

ATENTIE!

Seria inventarelor (INV) este alocata automat de catre aplicatia SmartBill si nu poate fi modificata.

Poti adauga produsele manual, unul cate unul din campul Denumire produs, dar ai si posibilitatea de a face adaugari de produse in masa. De la Adauga toate produsele poti alege sa introduci in lista de inventar toate produsele existente pe gestiunea selectata.

Daca ai definit grupari de produse, te poti folosi de ele pentru a alege doar anumite produse pentru inventariere. Criterile de grupare a produselor pot fi conditii pentru a selecta doar o parte a produselor din gestiune. Mai multe informatii despre Gruparile de produse, aici.

Toate produsele adaugate in Inventar sunt preluate cu stocul cu care figureaza la data selectata. Acesta este completat automat pe coloana Cantitate scriptica.

Tipareste lista de inventar/Exporta Excel

Odata constituita lista, poti proceda la inceperea efectiva a inventarierii (fizic) tiparind lista sau exportand-o in Excel, cu sau fara cantitatile precizate, salvand inventarul in aceasta forma in stadiul de ciorna.

In perioada in care se desfasoara un inventar, orice modificare a stocului prin vanzarea produselor incluse in inventar se reflecta si asupra inventarului in desfasurare atata timp cat acesta nu este finalizat.

ATENTIE!

Verifica faptic si scriptic articolele vandute inainte de a finaliza inventarul!

Dupa adaugarea produselor pe inventar, poti aplica usor cateva filtre, sau poti cauta un produs anume:

Campurile din subsolul inventarului

In aceste campuri poti completa numele persoanelor implicate in procesul de inventariere. Daca nu completezi informatiile la emiterea inventarului, o vei face ulterior, dupa finalizarea si tiparirea documentului.

Produsele adaugate in lista pot fi sterse in orice moment prin apasarea X-ului rosu din coloana de Actiuni.

Poti apasa doar Salveaza ciorna, atata timp cat exista cel putin un produs care nu are stoc faptic completat.

Inventarele, indiferent daca sunt finalizate sau nu, se gasesc in Documente emise > Inventare

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback