Modificarea pretului prin importul unui fisier Excel

Aceasta optiune permite preluarea in masa, prin importul unui fisier Excel, a pretului de vanzare pentru produsele dintr-o anumita gestiune.

Functionalitatea se poate aplica:

  • indiferent de tipul gestiunii: atat celor global valorice, cat si celor cantitativ valorice
  • indiferent de numarul produselor pentru care se doreste modificarea
  • tuturor produselor, chiar daca au sau nu au stabilit pretul de vanzare.

In primul rand, selecteaza produsele pentru care doresti modificarea (adaugarea) unui pret de vanzare. Poti face asta folosind filtrele disponibile pentru sau prin selectarea manuala a acestora. In momentul in care unul sau mai multe produse sunt selectate, se activeaza butonul Modifica pret sau %TVA.

BINE DE STIUT!

Pentru filtrari mai exacte si pentru o mai buna gestionare a produselor, este util sa folosesti gruparea produselor pe categorii. Mai multe informatii aici.

In pagina de modificare a pretului, indiferent daca a fost selectat unul sau mai multe produse, se afiseaza optiunea Importa preturi.


Aceasta deschide o fereastra care indica pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a putea realiza importul noilor preturi:

  1. Descarcarea fisiereului Excel model
  2. Adaugarea noilor valori de vanzare
  3. Incarcarea fisierului Excel

Fisierul Excel model contine lista cu toate produsele selectate pentru modificarea pretul (selectie operata in prin filtrarea realizata in Lista de preturi pe gestiuni).

Fiecare produs este afisat cu: denumire, gestiunea in care se afla, UM, stoc si valorile actuale de vanzare (valorile care se vor modifica dupa import) adica pretul de vanzare cu TVA si fara TVA, dar si valoarea TVA. Niciuna din aceste informatii nu poate fi modificata.

Modificari pot fi facute doar in coloanele dedicate noilor valori de vanzare (marcate cu albastru in fisier) astfel:

  • La Pret se poate completa orice valoare
  • In Cota TVA trebuie selectata una dintre valorile din lista derulanta (ea contine toate cotele TVA configurate in cont)
  • In Pretul contine TVA trebuie aleasa una dintre cele doua optiuni Da sau Nu.

Nu este permisa adaugarea de produse in fisier.

Fisierul cu noile preturi trebuie preluat prin Incarca fisier (din fereastra Importa preturi).

BINE DE STIUT!

Pot fi stabilite preturi de vanzare pentru produsele aflate in gestiuni cantitativ valorice care erau inregistrate doar cu pretul de achizitie.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback