Incasare la emitere

Daca clientul achita factura in momentul emiterii, atunci poti emite, in acelasi inregistra, si incasarea.

Pentru a face asta, bifeaza Incaseaza acum (total sau partial).

Se afiseaza campurile care permit inregistrarea incasarii:

  • Modalitatea de incasare si, in functie de ea, elementul de identificare al documentului pe baza caruia s-a achitat (numarul documentului). Mai multe detalii despre metodele de incasare, gasesti aici.

BINE DE STIUT!

Pentru a incasa cu chitanta, trebuie sa definesti o serie (daca nu exista una). Daca ai definit mai multe serii pentru chitante, seria bifata ca implicita va fi afisata pe noile chitante emise. Poti sa o schimbi daca vrei sa emiti pe alta serie. Numarul chitantei se aloca automat, in ordine cronologica, pe masura ce emiti documentele.

  •  Valoarea incasata: se preia automat valoarea totala a facturii, dar ea poate fi modificata, in cazul in care s-a incasat partial
  • Contul bancar sau Curier/Procesator depind de modalitatea in care se incasarea, Pentru Ramburs, si Card online poti selecta Curierul/Procesatorul, pentru restul metodelor, un cont bancar.

Daca se intampla sa salvezi incasarea cu o valoare incorecta, o poti modifica ulterior, din Documente emise > Incasari. Mai multe detalii, aici.

ATENTIE!

Prin Bon fiscal nu se poate face decat incasare totala.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback